Οπαδική βία: Είναι όλοι τους ένοχοι

Οπαδική βία: Είναι όλοι τους ένοχοι

«Ας είναι το τελευταίο αίμα», δήλωναν οι πάντες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ας είναι το τελευταίο αίμα», δήλωναν οι πάντες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η μάχη που δίνει για τη ζωή του ο αστυνομικός επιβεβαιώνει το πόσο υποκριτές αποδείχθηκαν.

Ολοι τους, από τους παράγοντες των ομάδων μέχρι την εκάστοτε κυβέρνηση, που σαν Πόντιοι Πιλάτοι «νίπτουν τας χείρας τους». Οι πρώτοι βάζουν πάντα υπεράνω όλων το συμφέρον το δικό τους και της ομάδας τους. Ενώ η δεύτερη θέλει να τα έχει καλά με όλους. Ακόμη υπολογίζεται το πολιτικό κόστος.

Ευτυχώς, απέχουν οι διαιτητές ποδοσφαίρου αυτήν την εβδομάδα. Ούτε φαλτσοσφυρίγματα θα υπάρξουν ούτε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Τα τελευταία, προς το παρόν, ήταν αυτά που ακούσαμε στην Τούμπα. Η άλλη όψη του νομίσματος με εκείνα του Βόλου.

Το ότι τους έχει «ξεγραμμένους» και τους θεωρεί ανίκανους να διευθύνουν ντέρμπι το ίδιο τους το σωματείο δεν τους ενοχλεί. Τους… έζωσαν τα φίδια έπειτα από τα όσα ισχυρίζεται πως άκουσε ο συνάδελφός τους Τάσος Παπαπέτρου.

Μήπως πιάσαμε πάτο; Αν ναι, έστω αυτή την ύστατη στιγμή ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους κι ας προσπαθήσουν να μπει ένα τέλος στο λουτρό αίματος, για χάρη των συλλογικών φρονημάτων.

Οι ποινές, όσο βαριές κι αν είναι, δεν συνετίζουν ούτε οπαδούς ούτε παράγοντες. Η λύση πρέπει να αναζητηθεί στην ισονομία και στην αμεροληψία μεταξύ των ομάδων.

Να αισθανθεί ο φίλαθλος πως η ομάδα του προστατεύεται από την Πολιτεία και τα όργανα που διοικούν και αποφασίζουν. Πως δεν βλέπουν με… χρωματιστά γυαλιά τις φάσεις. Οπως ακριβώς πρέπει να κάνει και ο αθλητικός Τύπος στην ενημέρωση του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή