Έμπνευση από σκυρόδεμα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Με έδρα το Πόζναν της Πολωνίας, το γραφιστικό γραφείο Zupagrafika μελετά και αναδεικνύει την μπρουταλιστική αρχιτεκτονική της Ευρώπης.


Βαρσοβία by locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μουσικές σκηνές, κτίρια μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής, τέχνη του δρόμου και γεύσεις για όλα τα γούστα.

Kρακοβία by locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ένα παλιό ξενοδοχείο που έγινε πολιτιστικό κέντρο, μια ταράτσα με θέα για μεσημεριανό και μια παραδοσιακή καντίνα για μπορς και πιερόγκι.


Oπόλε, Πολωνία
ΤΑΞΙΔΙΑ

H διακόσμηση πασχαλινών αυγών αποτελεί εξελιγμένη τέχνη με ιστορία χιλίων ετών στην Πολωνία.

Βαρσοβία by Locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τζιν-τόνικ με μπαχαρικά, ένα μουσείο αφιερωμένο στους Εβραίους της Πολωνίας και το καλύτερο milk bar της πόλης.

Κρακοβία by locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Παραδοσιακά pierogi, φαγόπυρο και πολωνική βότκα, μια «ξεχασμένη» γειτονιά που αναγεννιέται από τις στάχτες της και βραδιές ρετρό μουσικής για ταξιδιώτες που θέλουν να είναι μέσα σε όλα.


Η άνοιξη της Βαρσοβίας
ΤΑΞΙΔΙΑ

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, επιβιβαζόμαστε σε ένα Nysa της δεκαετίας του 1950, παρακολουθούμε μαθήματα πολωνικής ιστορίας και ανακαλύπτουμε το χρώμα πίσω από το γκρίζο ενός από τους πιο ανερχόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Βαρσοβία by locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τέσσερις κάτοικοι μας ξεναγούν στα αγαπημένα τους μέρη στην πανέμορφη παραποτάμια πρωτεύουσα, με τη γραφική παλιά πόλη.

Κρακοβία: Spotted by Locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τέσσερις κάτοικοι μας αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους μέρη στη δεύτερη μεγαλύτερη -και, κατά κοινή ομολογία, πιο νεανική- πόλη της Πολωνίας.Βαρσοβία: Το αύριο των ευρωπαϊκών προορισμών
ΤΑΞΙΔΙΑ

Εάν υπάρχει ένα μέρος στη Γηραιά Ηπειρο που «φιλοξενεί» οικονομική ανάπτυξη, νεανικά όνειρα και αισιοδοξία για το μέλλον, αυτό σίγουρα είναι η Βαρσοβία. Μια δυναμική πρωτεύουσα που συνεχώς αναπτύσσεται, χάρη στους δραστήριους κατοίκους της (αλλά και στα πλουσιοπάροχα κοινοτικά κονδύλια), και έχει κατά γενική ομολογία μεταμορφωθεί από γκρίζα πόλη του ανατολικού μπλοκ σε μια μητρόπολη […]