Τηλεόραση: Ήταν να μη γίνει η αρχή

Τηλεόραση: Ήταν να μη γίνει η αρχή

Μέχρι στιγμής η μυθοπλασία κερδίζει τη μάχη από τα ριάλιτι και τα τάλεντ σόου. Προηγείται, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι στιγμής η μυθοπλασία κερδίζει τη μάχη από τα ριάλιτι και τα τάλεντ σόου. Προηγείται, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά. Στις μετρήσεις τηλεθέασης οι πρώτες θέσεις ανήκουν σε ελληνικές σειρές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μια πρώτη ανάγνωση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι ότι το κοινό μπούχτισε, βαρέθηκε τα παιχνίδια επιβίωσης και τους διαγωνισμούς μαγειρικής. Χόρτασε πειραματισμό και υψηλή μαγειρική, σοτάρισμα και μπλανσάρισμα, κουράστηκε με τις αναμετρήσεις υπό τροπική βροχή, τους αγώνες ασυλίας και τις ίντριγκες. Ισχύει η κόπωση του κοινού, αλλά αν μείνουμε μόνο σ’ αυτήν θα αδικήσουμε τις εξαιρετικές δουλειές που φιλοξενούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Ακριβές παραγωγές, πρωτότυπα και καλοδουλεμένα σενάρια, καλή σκηνοθεσία και φωτογραφία και, το κυριότερο, εξαιρετικές ομάδες ηθοποιών. Η αρχή έγινε με τις «Αγριες μέλισσες» όπου υπήρξε έντονη παρουσία θεατρικών ηθοποιών τους οποίους σπανίως βλέπουμε στην τηλεόραση. Η Μαρία Κίτσου, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Γιώργος Γάλλος και πολλοί ακόμη βρήκαν καταφύγιο στη μικρή οθόνη σε μια περίοδο που η πανδημία είχε φέρει παγωμάρα στο θέατρο. Φαίνεται όμως πως ήταν να μη γίνει η αρχή.

Η επιτυχία της σειράς άνοιξε την όρεξη και σε άλλα κανάλια, που αποφάσισαν να επενδύσουν στη μυθοπλασία. αλλά επίσης «ξεκλείδωσε»ηθοποιούς που μέχρι πρότινος δεν μεταπηδούσαν εύκολα στην τηλεόραση –πιστεύοντας ότι τηλεόραση και θέατρο διανύουν παράλληλες πορείες– καθώς είδαν ότι μπορεί η εμπορική επιτυχία να συνδυαστεί με την υψηλή ποιότητα.

Πράγματι, φέτος οι ελληνικές σειρές είναι υψηλού επιπέδου, με ηθοποιούς που κλέβουν την παράσταση με τις ερμηνείες τους: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Κουρής, Αιμίλιος Χειλάκης, Δημήτρης Ημελλος, Μαρία Τζομπανάκη, Ολγα Δαμάνη, Μαρία Πρωτόπαππα, Δημήτρης Λάλος, σίγουρα θα ξεχάσω κάποιους γιατί είναι αρκετοί ακόμη.

Οπως φαίνεται από την ανταπόκριση του κοινού, πάντα θα υπάρχει επιθυμία για καλή ελληνική μυθοπλασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή