Αλλαγή πλεύσης για το Ιντεάλ

Αλλαγή πλεύσης για το Ιντεάλ

Νέα εξέλιξη, έπειτα και από το σχετικό χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», υπάρχει στο θέμα της τύχης του κινηματογράφου Ιντεάλ, ο οποίος αποτελεί μέρος του ευρύτερου Μεγάρου Σλήμαν-Μελά

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εξέλιξη, έπειτα και από το σχετικό χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», υπάρχει στο θέμα της τύχης του κινηματογράφου Ιντεάλ, ο οποίος αποτελεί μέρος του ευρύτερου Μεγάρου Σλήμαν-Μελά. Το τελευταίο έχει, ως γνωστόν, παραχωρηθεί στον όμιλο Mitsis Hotels, ο οποίος με χθεσινό δελτίο Τύπου γνωστοποιεί τις προθέσεις του σχετικά με την εκμετάλλευση ολόκληρου του κτιρίου και του χώρου όπου στεγάζεται το Ιντεάλ ειδικότερα. Εκεί ως μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να «επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου, κάτι που θα αναδείξει τον χώρο, θα αναβαθμίσει τη χρήση του και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά του», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Γνωστοποιείται ακόμα ότι η εκμετάλλευση του κινηματογράφου πρόκειται να ανατεθεί σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας που δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάματος.

Η εκμετάλλευση του κινηματογράφου πρόκειται να ανατεθεί σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας που δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάματος.

Σε επικοινωνία μας με τον όμιλο Mitsis Hotels, διευκρινίστηκε πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει επιλεγεί ακόμα, όπως και ότι το σχέδιο σχετικά με το Ιντεάλ είναι προς το παρόν αρκετά πρώιμο, με τη σίγουρη πρόθεση ωστόσο να δημιουργηθεί ένας πολύπλευρου ενδιαφέροντος χώρος που θα χρησιμοποιείται τόσο για κινηματογραφικές προβολές όσο και για θεατρικές παραστάσεις, μουσική, συνέδρια κ.ο.κ. Κάτι δηλαδή που θυμίζει τη σύγχρονη χρήση του θεάτρου Παλλάς. Αυτό πιθανόν να σημαίνει –και αν ισχύσουν τελικά τα παραπάνω– πως η σημερινή λειτουργία του Ιντεάλ αποκλειστικά ως κινηματογράφου πρώτης προβολής παύει να υφίσταται.

Στην ανακοίνωση του ξενοδοχειακού ομίλου πάντως αναφέρονται και άλλα που έχουν να κάνουν με την ανακαίνιση και αναμόρφωση του κτιρίου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας, ειδικά για τον χώρο του Ιντεάλ, αποτελεί πρωταρχικής σημασίας έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί αφού η εταιρεία παραλάβει το κτίριο, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ακόμα. Αναφέρεται επίσης πως οι συνολικές εργασίες στο κτίριο για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων θα γίνουν σε συνεννόηση με αρμόδιες αρχές και φορείς (συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Πολιτισμού) «προκειμένου να αρθεί η όποια χωρική και αισθητική καταπίεση των νεοκλασικών γειτονικών κτιρίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή