Εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο του Τατοΐου

Εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο του Τατοΐου

Τη θετική ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων έλαβε χθες η μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Τατοΐου για την ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θετική ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων έλαβε χθες η μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Τατοΐου για την ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος. Το σχέδιο θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έπειτα ακολουθεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Στην υφιστάμενη δόμηση που ανέρχεται σε 15.000 τ.μ. επιτρέπεται νέα δόμηση 2.200 τ.μ., η οποία βασίζεται στην προκρινόμενη πρόταση της μελέτης βιωσιμότητας για το κτήμα, και η οποία έχει εγκριθεί το 2021. Σε αυτήν υπολογίζεται ένα νέο κτίριο έρευνας και συνεδριακό κέντρο εντός του πυρήνα του κτήματος, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, έργα και κατασκευές για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, η δημιουργία αγροτικών εγκαταστάσεων κ.ά. Μεταξύ άλλων δίνεται ακόμη η δυνατότητα χωροθέτησης χώρων εστίασης, καταστημάτων μουσείων και χώρων φιλοξενίας στην περιοχή που στο παρελθόν συγκεντρωνόταν η βασική παραγωγική δραστηριότητα του Τατοΐου. Κρίσιμο ζήτημα είναι η ανάγκη για βελτίωση της προσβασιμότητας στο κτήμα και η οργάνωση των εσωτερικών μετακινήσεων. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός κεντρικού χώρου στάθμευσης 600 θέσεων και μικρότερων χώρων συνολικής χωρητικότητας επίσης 600 θέσεων και χώρο για 22 τουριστικά λεωφορεία. Επίσης, μικρά λεωφορεία θα εξυπηρετούν το κοινό για την εσωτερική μετακίνηση στο κτήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή