Εκτάκτως

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σειρά φαντασίας, εποχής και μυστηρίου «Carnival Row» (φωτ.), το δυνατό χαρτί της Amazon Prime Video, μυθικά πλάσματα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να γίνουν πρόσφυγες. Συγκεντρώνονται στην πόλη Burgue, αλλά οι πολίτες δυσκολεύονται να συνυπάρξουν μαζί τους και οι εντάσεις είναι αναπόφευκτες. Η πρώτη σεζόν της σειράς, που έκανε πρεμιέρα το περασμένο καλοκαίρι, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Πράγα. Εκεί γίνονταν αυτές τις μέρες και τα γυρίσματα για τη δεύτερη σεζόν, όμως, η πραγματικότητα που ζούμε με τον κορωνοϊό, ξεπέρασε αυτή τη φορά τη φαντασία και η παραγωγή αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να επιστρέψει στην Αμερική. Οπως έγραψε ο πρωταγωνιστής της σειράς, Ορλάντο Μπλουμ, στον λογαριασμό του στο Ιnstagram, «επιστρέφουμε σπίτι και μπαίνουμε σε καραντίνα».

Οσο η επιδημία είναι σε εξέλιξη είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, για το Χόλιγουντ και τη βιομηχανία του θεάματος γενικότερα η οικονομική ζημία μπορεί να αγγίξει τα 20 δισ. δολάρια. Ηδη, πολλές μεγάλες παραγωγές αναβάλλονται («No Time to Die», «Μουλάν» (φωτ.), «Fast & Furious 9»), οι κινηματογραφικές αίθουσες στην Κίνα, που αποτελεί μια τεράστια αγορά, παραμένουν κλειστές, σε πολλές χώρες της Ευρώπης επίσης, και ίσως σύντομα κλείσουν και στις ΗΠΑ. Είναι βέβαιο ότι το Χόλιγουντ και όσοι βιοπορίζονται απ’ αυτό θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τεράστια κρίση.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι όλα τα συλλογικά όργανα των κρατικών δομών να λειτουργούν διά τηλεδιασκέψεων. Εξαίρεση, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, που θα συνεδριάζουν με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου. Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε και ένα νέο μεγάλο έργο για τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας (φωτ.). Την κατάρτιση ειδικού προγράμματος, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης των οικοδομημάτων της ρωμαϊκής περιόδου. Πρόκειται για έξι κτίρια, τα τέσσερα εκ των οποίων σώζονται στο σύνολο σχεδόν της ανωδομής τους: το Οκτάγωνο –οι λεγόμενες Θέρμες του Νέρωνα–, η Λέσχη των Αθλητών, οι Θέρμες του Λεωνιδαίου, οι Θέρμες του Κλαδέου, οι Νότιες Θέρμες και η παλαιοχριστιανική βασιλική. Μέσω τηλεδιάσκεψης φυσικά, στις 23 Μαρτίου, οι αρμόδιοι παράγοντες και η υπουργός Λίνα Μενδώνη θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή