ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκτάκτως

ektaktos-2376911

Το έβδομο Bazaar βιβλίων ξεκίνησε από το Μουσείο Μπενάκη αποκλειστικά online στη διεύθυνση benaki.bazaar.org. Θα διαρκέσει μέχρι τις 10/5 και θα διατεθούν 240 τίτλοι που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50%, 70% και για πρώτη φορά και 80% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2019-2020 θα διατίθενται με έκπτωση 10%. Οι θεματικές εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία του Μουσείου και εκτείνονται από την κλασική Ελλάδα και τον βυζαντινό πολιτισμό μέχρι την ευρωπαϊκή τέχνη και την αρχιτεκτονική.

Η Στέγη καλεί καλλιτέχνες, δημιουργούς, προγραμματιστές, μουσικούς, designers, όλους όσοι βρέθηκαν να φαντάζονται πώς θα είναι η επόμενη ημέρα, να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 20/5 για μια ψηφιακή αναζήτηση τεσσάρων εβδομάδων, όπου σκοπός θα είναι να αναπτύξουν ψηφιακά έργα στο ερώτημα που πλανάται πάνω από την πόλη μας: Τι έρχεται μετά; ([email protected])

Τον «Νάνο» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκι, που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Αϊκε Γκραμς για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2007, υποδέχεται η ψηφιακή σκηνή του ΜΜΑ σήμερα στις 9.30 μ.μ. Η προβολή συνοδεύεται από ημίωρο ντοκιμαντέρ (Making-οf) που καταγράφει στιγμιότυπα από τις δοκιμές της παράστασης στη σκηνή και στα παρασκήνια της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, φέρνοντας έτσι το κοινό πιο κοντά στη διαδικασία προετοιμασίας μιας όπερας. (www.megaron.gr)