Εκτάκτως

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάζει την ηλεκτρονική πλατφόρμα πολιτισμού: www.digitalculture.gov.gr. Στη νέα πλατφόρμα θα συγκεντρώνει, θα ενημερώνει και θα συνδέει τους πολίτες με τα καθημερινά δρώμενα που προσφέρονται δωρεάν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα αναρτώνται οι πολιτιστικές δραστηριότητες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, των εφορειών αρχαιοτήτων, των μουσείων, των εποπτευόμενων φορέων. Θα παρουσιάζονται σε συνεργασία με τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους φορείς, ο προγραμματισμός και οι σημαντικές πολιτιστικές δράσεις τους.

«Βυζαντινό ένδυμα. Μια γλώσσα εικόνων μάς μυεί στον κόσμο του Βυζαντίου» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει διαδικτυακά η δρ Παρή Καλαμαρά την Παρασκευή 5/6, στις 6 μ.μ. Διοργανώνεται από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα (www.pli.gr).

Τη δική του κινηματογραφική αίθουσα στο Χόλιγουντ  απόκτησε έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών το Netflix. Ο κολοσσός του streaming, που και στο παρελθόν έχει χρηματοδοτήσει θέατρα ή χρεοκοπημένες κινηματογραφικές αίθουσες προκειμένου να προβάλουν τις μπλοκαρισμένες από άλλους αιθουσάρχες ταινίες του, αγόρασε τον ιστορικό κινηματογράφο Egyptian Theater, έναν από τους παλαιότερους του Χόλιγουντ, με σκοπό να τον ανακαινίσει και να πραγματοποιεί πρεμιέρες και ειδικές προβολές. Η τιμή αγοράς δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ σύμφωνα με εκπροσώπους του Netflix η ιστορική κληρονομιά της εν λόγω αίθουσας θα διαφυλαχθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή