Εκτάκτως

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχορηγήσεις ύψους 2.314.800 ευρώ για την ενίσχυση του ελεύθερου θεάτρου και θεατρικών δράσεων ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ. Συγκεκριμένα, επιχορηγούνται 111 επαγγελματικές θεατρικές ομάδες για την περίοδο 2020-21 και 15 φορείς για θεατρικές δράσεις εντός του 2020. Το ποσό για τις επιχορηγήσεις στο θέατρο διπλασιάστηκε λόγω της πανδημίας, ενώ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτό το αίτημα της επιτροπής θεάτρου να παραταθεί η καλλιτεχνική περίοδος 2020-21 έως τις 31 Δεκεμβρίου, για να δοθεί χρόνος στις θεατρικές ομάδες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Από τους επιχορηγούμενους φορείς οι 18 δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια. 

Το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη καλωσορίζει το καλοκαίρι με την έκθεση «Κήποι από πορσελάνη» της εικαστικού Τίνας Καραγεώργη στη βιτρίνα της Πινακοθήκης Γκίκα. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Βιτρίνας της Κριεζώτου. Ενας καλλιτέχνης προτείνει».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Αλμπέρ Καμύ, η Εθνική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει διαδικτυακά τιμητική εκδήλωση για το έργο του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα με ομιλητές τους Γιάννη Πρελορέντζο και Μαρία Στεφανοπούλου. «Πολέμιος των κάθε είδους ολοκληρωτισμών, αντιτάχθηκε γενικά σε όλους εκείνους που ειδωλοποιούσαν λογής λογής ιδέες, γιατί διέβλεπε πως θα στρέφονταν αργά ή γρήγορα εναντίον των ανθρώπων, τους οποίους, υποτίθεται, ότι θα υπηρετούσαν. Βρήκε με αυτό τον τρόπο διέξοδο στον μηδενισμό του, πιστεύοντας δηλαδή ότι η μόνη αξία που βρίσκεται στο ύψος του ανθρώπου είναι η αλληλεγγύη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΒΕ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 7.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. μέσω της εφαρμογής Ζoom.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή