Εκτάκτως

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε η αγωγή του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s εναντίον του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού για την υπόθεση του ειδωλίου Αλόγου του 8ου αιώνα π.Χ. και ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση του επαναπατρισμού του. Η απόφαση εκδόθηκε στις 9 Ιουνίου από το εφετείο των ΗΠΑ και ορίζει, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, ότι οι διαφορές σχετικά με τα μνημεία που τίθενται σε δημοπρασία από τους αμερικανικούς οίκους δεν θα εκδικάζονται από τα δικαστήρια του τόπου της δημοπρασίας αλλά με βάση το εθνικό δίκαιο των χωρών που κάνουν τη διεκδίκηση, ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλες χώρες που διεκδικούν τα μνημεία τους. 

Με τη Nalyssa Green συνεχίζεται αύριο, Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ., η διαδικτυακή σειρά συναυλιών #snfccAtHome: music, του Κέντρου Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αυτοδίδακτη σε κιθάρα, πλήκτρα, θέρεμιν, ακορντεόν και έχοντας στο ενεργητικό της τρία προσωπικά άλμπουμ που κυμαίνονται στο ύφος της αγγλόφωνης και ελληνόφωνης indie pop, η συνθέτις και τραγουδίστρια θα παρουσιάσει σε ζωντανή αναμετάδοση κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας της, καθώς και τραγούδια από τον επικείμενο δίσκο της. Περισσότερα στο snfcc.org/nalyssa.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, παρότι αρχικά είχε αναγγείλει τη ματαίωσή του, εντέλει θα πραγματοποιηθεί σε νέες ημερομηνίες. Ετσι, από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου θα φιλοξενήσει σε εναλλακτικούς ανοιχτούς χώρους, με την ασφάλεια που απαιτούν οι νέες συνθήκες, σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής, καθώς και Ελληνες δημιουργούς. Εχουν αλλάξει πολλά από την αρχική σύλληψη του φετινού προγράμματος, ωστόσο έπειτα από αρκετές προσαρμογές δημιουργήθηκε εκ νέου ένας δυνατός καλλιτεχνικός προγραμματισμός.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή