Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «Κομμάτια μιας γυναίκας», με ηρωίδα μια τριαντάχρονη στη σύγχρονη Βαρσοβία που χάνει το μωρό της και βρίσκεται ενόψει ενός καθολικού επαναπροσδιορισμού, παρουσιάζεται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Σκηνοθετεί ο Κορνέλ Μούντρουτσο. Το κείμενο υπογράφει η Κάτα Βέμπερ. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.

Ενα δυναμικό live με νεο-ψυχεδελικούς ήχους και με παλιάς κοπής μελωδίες από ένα ευρύ ροκ φάσμα, θα παρουσιάσουν απόψε οι Whereswilder στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Η Αrs Aeterna και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» τις Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Πρωταγωνιστούν οι Ακης Σακελλαρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Παππά κ.ά. Τη μουσική υπογράφουν οι Θραξ Πανκς. Στις 9 μ.μ., Γαρδίκη και Σμόλικα.

«Τα καλύτερά μας χρόνια» είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον Λουκιανό Κηλαηδόνη που παρουσιάζεται απόψε στο Βεάκειο και περιλαμβάνει ερμηνείες τραγουδιών του από τη Μαρία Κηλαηδόνη και τον Μανώλη Φάμελλο, αλλά και προβολές από το αρχειακό του υλικό. Συμμετέχουν οι Πάνος Μουζουράκης, Πένυ Μπαλτατζή, Λάκης Παπαδόπουλος. Στις 9.30 μ.μ., Ηρακλείου 13.

Βασισμένη στο βυζαντινό έργο «Ακολουθία του ανοσίου τραγογένη σπανού», η παράσταση «Σπανός», σε σύλληψη, κείμενο και σκηνοθεσία του Ιωσήφ Βιβιλάκη, παρουσιάζεται μέχρι αύριο στην Αρχαία Δωδώνη. Πρωταγωνιστεί η Στεφανία Γουλιώτη. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Τον Σταμάτη Κραουνάκη υποδέχονται ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του στην αποψινή παράσταση της «Ταράτσας του Φοίβου» στο Θέατρο Αλσος. Στις 8.45 μ.μ., Ευελπίδων 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή