Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπνευσμένη από τον διάσημο ήρωα του Θερβάντες, η έκθεση «Οι φαντασίες του Δον Κιχώτη», με περισσότερα από εβδομήντα έργα του Αλέξη Κυριτσόπουλου που άρχισε να δημιουργεί το 2005, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Σκουφά. Στις 7.30 μ.μ., Σκουφά 4.

Η νουβέλα του Νίκου Βασιλείου «Ο συμβολαιογράφος» παρουσιάζεται με τη μορφή θεατρικού μονολόγου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου και διασκευή του ίδιου και της Εμμανουέλας Αλεξίου. Πρωταγωνιστεί η Υρώ Μανέ. Στις 8.30 μ.μ., Πειραιώς 206.

Ενα μουσικοθεατρικό αναλόγιο αφιερωμένο στον Λόρδο Βύρωνα και στη Μαίρη Σέλεϊ παρουσιάζει, στο πλαίσιο της σειράς «Μουσικοί διάλογοι με την Ιστορία» του Ιδρύματος Θεοχαράκη, η ηθοποιός και συγγραφέας Μάγδα Μαυρογιάννη, σε συνεργασία με τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη, η παράσταση «Η αδελφή μου» επιστρέφει στο Bios, σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη. Παίζουν η Δώρα Στυλιανέση και ο Αλκης Ζούπας. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 84.

Ο ουτίστας και συνθέτης Αλέκος Βρέτος ανεβαίνει στη σκηνή του Faust για μια συναυλία που αναμειγνύει τους μεσογειακούς ήχους με την τζαζ διάθεση. Στο πιάνο ο Δημήτρης Σεβδαλής και στο κανονάκι η Αθηνά Κουκή. Στις 9 μ.μ., Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος.

Τα καλύτερα κείμενά του παρουσιάζει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου στο θέατρο Αβατον ο Πάρις Ρούπος, στην πρώτη του σόλο παράσταση stand up comedy, με τίτλο «Δουλίτσα να υπάρχει». Στις 9.15 μ.μ., Ευπατριδών 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή