Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιστορικός της τέχνης και επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην έκθεση «Μιχάλης Κατζουράκης. Open Box. Eργα 1968-1970» με μινιμαλιστικά έργα του καλλιτέχνη, δύο και τριών διαστάσεων, στην γκαλερί Roma. Σήμερα στη 1 μ.μ., Ρώμα 5. Διάρκεια έκθεσης έως 30/4.

O Αρης Μπινιάρης σε συνεργασία με τον Joseph από τους ΑΤΗ Κids και τον Κelloggs επιστρέφει στο Bios 10 χρόνια μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το θείο τραγί», που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα, με έναν νέο κύκλο περιορισμένου αριθμού παραστάσεων από Πέμπτη έως Κυριακή. Εως 17/4.

Τη νέα ενότητα της δουλειάς της, με τίτλο «Οταν ο Κόραξ λευκανθεί…», παρουσιάζει η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην Crux Gallery. Σέκερη 4. Διάρκεια έκθεσης έως 14/5.

Στον ιστορικό χώρο του Half Note, συνοδεία κουαρτέτου, με τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο στα τύμπανα, τον Μηνά Λιάκο στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Στέλιο Προβή στο μπάσο και τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη θα ερμηνεύσει από Αρλέτα, Ορφέα Περίδη και Χαρούλα Αλέξιου μέχρι Νίνα Σιμόν και Jefferson Airplane. Εως 10/4, Τριβωνιανού 17, Μετς.

Η Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζει «Το γεύμα» της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», ένα έργο που ξεσκεπάζει την κρυφή και φανερή βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, όπου κυριαρχούν η βία κατά των γυναικών και η γυναικοκτονία. Πρεμιέρα στις 11/4. 

Το KinderDocs φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Shadow Game» των δημοσιογράφων-σκηνοθετών Ελφι Μπλάνκενβουρτ και Ελς βαν Ντρίελ. Είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, που αφηγείται την περιπετειώδη διαδρομή στην Ευρώπη ασυνόδευτων εφήβων προσφύγων. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και masterclass με τη σκηνοθέτιδα. 10/4 στις 11 π.μ., Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή