Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (02/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (02/09)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς και με ομιλίες για τη διαφορετικότητα και τον ρατσισμό, αλλά και εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ξεκινάει στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου. Από τις 6 μ.μ., Λεωφ. Βασιλίσσης Ολγας.

Μια μουσική βραδιά με γκαζωμένες κιθάρες και μπόλικη ψυχεδέλεια προσφέρουν οι Γάλλοι La Femme στην τελευταία συναυλία της σειράς Parklife για αυτή τη σεζόν, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μαζί τους οι The Steams και Dury Dava. Στις 7.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Η παράσταση μουσικού θεάτρου «Κουταλιανοί ή Το βάρος της ιστορίας», που εστιάζει στη ζωή του Παναγή Κουταλιανού, του Χάρη Καρπόζηλου, του Σαμψών και άλλων χειροδύναμων λαϊκών ηρώων, παρουσιάζεται από την Ομάδα Ραφή στον Αρχαιολογικό Χώρο Ανακτορούπολης Καβάλας. Στις 9 μ.μ., Νέα Πέραμος.

Εργα γεμάτα χρώμα και pop art διάθεση, που αποδίδουν το πνεύμα, την ατμόσφαιρα και τον αέρα της Αίγινας, της Υδρας, αλλά και του Σουνίου και κυρίως των Σπετσών, περιλαμβάνει η ατομική έκθεση του Μπενουά Παρέ που εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες. Στις 8 μ.μ., Ντάπια.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζονται στο Θέατρο Δάσους. Παίζουν οι Ρένη Πιττακή, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κλίνης, Αλεξία Καλτσίκη κ.ά. Στις 9 μ.μ., Δάσος Σέιχ Σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή