Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (09/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (09/09)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εύρος της καριέρας του Γαλλοελβετού φωτογράφου και τους δεσμούς που έχτισε μεταξύ Ελβετίας, Ελλάδας και του μεσογειακού κόσμου, αναδεικνύει η έκθεση «Ο Φρεντ Μπουασονά και η Μεσόγειος. Μια φωτογραφική Οδύσσεια», που παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Από τις 11 π.μ. Προβλήτα Α΄.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο ΝίκοςΠορτοκάλογλου, ο Γιώργος Μαργαρίτης,ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και αρκετοί ακόμη ερμηνευτές συμμετέχουν στο αφιέρωμα για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που πραγματοποιείται στο Κατράκειο. Στις 9 μ.μ. Μάνου Κατράκη και Κυράς της Ρω.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζονται σήμερα και αύριο στο Ηρώδειο. Ερμηνεύουν οι Ρένη Πιττακή, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος κ.ά. Στις 9 μ.μ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Αγαπητός στο κοινό για τα σατιρικά τραγούδια του και τον κοινωνικοπολιτικό στίχο του, ο Σπύρος Γραμμένος ανεβαίνει στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 100.

Η έκθεση «Meta-κίνηση ΙΙ. Αναπαραστάσεις με αφορμή τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στον Βόλο», μια εικαστική προσέγγιση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων στον Βόλο, εγκαινιάζεται στο Μουσείο της Πόλης. Στις 8 μ.μ. Φερών 17.

Το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου» παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε μια θεατρική εκδοχή, σκηνοθετημένη από την Ολια Λαζαρίδου, και με τις ερμηνείες της ίδιας και της Χαρούλας Αλεξίου. Στις 8.30 μ.μ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (09/09)-1
Εκθεση του Φρεντ Μπουασονά στο MOMus.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή