Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (24/09)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (24/09)

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θεματική έκθεση για μικρούς και μεγάλους «Οι θεοί του Ολύμπου», με εκθέματα, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, wall mapping, διαδραστικά acts, που συμβάλλουν στη βαθύτερη κατανόηση των συμβολισμών της ελληνικής μυθολογίας, παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Πειραιώς 254.

To νέο έργο της Δήμητρας Τρυπάνη «Αντρέι: Ρέκβιεμ σε οκτώ σκηνές» παρουσιάζει η ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ για τρεις παραστάσεις, στις 25, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων ερμηνευτών. Πρόκειται για μια ιδιότυπη σύγχρονη «Εξόδιο Λειτουργία» αφιερωμένη στον μεγάλο κινηματογραφιστή Αντρέι Ταρκόφσκι, σε ποιητικό κείμενο που υπογράφει ο Παντελής Μπουκάλας. Ωρα έναρξης, αύριο Κυριακή, 6.30 μ.μ.

Οι Madrugada εμφανίζονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο απόψε στις 9 μ.μ. Στη συναυλία θα παρουσιάσουν υλικό από τον τελευταίο τους δίσκο, «Chimes at midnight», καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια από παλιότερα άλμπουμ.

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με τη Med Culture, διοργανώνει στο πλαίσιο του δικτύου Open Farm τη δράση «2023 Eleusis Open Farm Days», με επισκέψεις σε αγροκτήματα της δυτικής Αττικής που καλλιεργούν ποικίλα τοπικά προϊόντα και υποδέχονται το κοινό σε ένα ταξίδι στους διατροφικούς μύθους της αρχαίας Ελλάδας, της Δήμητρας και της Περσεφόνης. Δηλώσεις συμμετοχής στο openfarm.gr.

Οι Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πραγματοποιούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην ταράτσα του ΕΜΣΤ συζήτηση με θέμα «Σύγχρονες πολιτικές αξίες και αρχαίο δράμα», με τη συμμετοχή των Ειρήνης Μουντράκη (θεατρολόγος, υπεύθυνη δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου) και Βάλτερ Πούχνερ (ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ).

Tη συναυλία «Η καρδιά του Chopin θα χτυπήσει στο Ηρώδειο» παρουσιάζει αύριο, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., η Συμφωνική Ορχήστρα της Οπερας της Βαρσοβίας. Στο πιάνο η σολίστ Τατιάνα Παπαγεωργίου. Διεύθυνση Ορχήστρας: Πατρίκ Φουρνιλιέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή