Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (01/10)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (01/10)

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο ανεξάρτητος γερμανικός θίασος Novoflot παρουσιάζει σήμερα και αύριο, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, την οπερατική «αθλητική» περφόρμανς, «H όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές», σε συνεργασία με τον συνθέτη Αντώνη Ανισέγκο και μια σειρά ετερόκλητων μουσικών συνόλων. Στις 8 μ.μ., Συγγρού 364.

Αφιερωμένη στους δραματουργούς του παγκόσμιου θεάτρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν με τη βοήθεια QR Codes, η έκθεση «Travel Through Theater», σε επιμέλεια της θεατρολόγου Ειρήνης Μουντράκη, παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο, έως τις 31 Μαρτίου 2023, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Γιορτάζοντας τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, το μπαρόκ σύνολο Les Arts Florissants, υπό τον αρχιμουσικό και τσεμπαλίστα Γουίλιαμ Κρίστι, παρουσιάζει αύριο στο Μέγαρο Μουσικής το ημισκηνοθετημένο θέαμα «Molière et ses musiques», που βασίζεται σε συνθέσεις των Γάλλων συνθετών Λουλί και Σαρπεντιέ. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.​​​​​​

Το νέο ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών «Τα ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας», σε σενάριο και σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου και μουσική Γιώργου Παπαχριστούδη, προβάλλεται απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Στις 7.30 μ.μ., Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου.

Η ατομική έκθεση του Βασίλη Βασιλακάκη με τίτλο «Μέρα κατάπαυσης», ένα σύνολο νεκρών φύσεων σε μικρές διαστάσεις και με σκούρο φόντο που περιβάλλει θεατρικά τις εικόνες, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Batagianni. Από τις 12 μ., Αντήνορος 17.

Η παράσταση «Νίκη, απόψε στο πάρτι», μια δραματουργική μεταγραφή του θεατρικού κειμένου της Νίκης Τριανταφυλλίδη «Πάρτι στο σπίτι της Ελισάβετ ΙΙ», ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν, κάθε Σαββατοκύριακο, στο θέατρο Φούρνος. Σκηνοθετεί η Ρούλα Πατεράκη. Ερμηνεύει η Νάνα Παπαδάκη. Στις 9 μ.μ. (Κυριακή 8 μ.μ.), Μαυρομιχάλη 168.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή