Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «Ματωμένα χώματα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και των 113 από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου. Κεντρικό θέμα της παράστασης, η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη. Σάββατο στις 6 μ.μ. και 9 μ.μ., Κυριακή στις 7 μ.μ., Ηρώων Πολυτεχνείου 32 και Βασ. Γεωργίου.

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί την Κυριακή τη συναυλία με τίτλο «Ο ήχος της κραυγής». Συμμετέχει το νεοσύστατο ντουέτο Duo Vocialo, που δημιούργησαν οι Χρήστος Μαρίνος και Ιωάννα Βρακατσέλη. Στις 7.30 μ.μ., στο ΚΠΙΣΝ.

Τα Carmina Burana έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μια αναμέτρηση με τον Μάριο Φραγκούλη (φωτ.), την Ντέμπορα Μάιερς και τον Νίκο Σπανάτη, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Η μουσική του Καρλ Ορφ αποτυπώνει με όμορφο τρόπο εικόνες και διαχρονικά συναισθήματα. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 2-13 ετών. Στα τρία από αυτά, η μουσική παρουσιάζεται στα παιδιά μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση, ενώ στα υπόλοιπα βασικός άξονας είναι η τεχνολογία. Την Κυριακή διοργανώνεται το πρόγραμμα «Μουσική συνάντηση σε 4 πράξεις», στη 1.30 μ.μ. για παιδιά 2-5 ετών και στις 3.30 μ.μ. για παιδιά 6-10 ετών. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Σήμερα και αύριο διοργανώνεται επιστημονικό συμπόσιο με θέμα τον «Υπνο», από το CityLab και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με διακεκριμένους ομιλητές από τα πεδία της ιατρικής, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, του αθλητισμού. Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Το θέατρο Αμαλία παρουσιάζει στη νεανική – εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά την «Ιλιάδα» του Ομήρου. Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος. Στις 5 μ.μ., Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή