Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (03/12)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (03/12)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκηνοθέτις Κλεώνη Φλέσσα, απόγονος του Παπαφλέσσα, παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» με θέμα τον αγωνιστή της Επανάστασης. Με τα animation του Μπάμπη Αλεξιάδη. Η ταινία έλαβε το βραβείο Φωτογραφίας στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2022.

Το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης διοργανώνει το χριστουγεννιάτικο γεγονός του βιβλίου, «Feel Christmas Day». Οι συγγραφείς που συμμετέχουν φέτος είναι οι Ηλίας Μαγκλίνης, Λένα Διβάνη, Ιφιγένεια Θεοδώρου, Λέων Ναρ, Θοδωρής Παπακώστας, Σόνια Σαουλίδου, Αρης Στυλιανού, Σάκης Σερέφας, Κική Τσιλιγγερίδου. Στις 12.45, η παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια τα οποία θα συνεχιστούν. Από τις 12.30, Μητροπόλεως 92, Θεσσαλονίκη.

Ο Αντώνης Μπουλούτζας παρουσιάζει το βιβλίο του «Το ξύπνημα της Πατρινέλλας» (φωτ.). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, Λήδα Νταφούλη, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας. Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., Καφέ Διπλό, Θεμιστοκλέους 70, Εξάρχεια.

Από σήμερα έως τις 18 Δεκεμβρίου, η ομάδα Πλεύσις μαζί με το κουκλοθέατρο Αγιούσαγια και το θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού παρουσιάζουν σε νέα παραγωγή το θεατρικό έργο «Απουσία το σώμα». Στη δημιουργία και στις ερμηνείες οι Ολγα Γερογιαννάκη, Στάθης Μαρκόπουλος, Γιώτα Κοτρώνα, Αντώνης Κουτρουμπής. Στις 9 μ.μ., θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι.

Η παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου «Ο Μίλτος» επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στο θέατρο Πόρτα. Η ιστορία έγινε ευρύτερα γνωστή όταν το 2021 εκδόθηκε (Πατάκης) σε μορφή αφηγήματος και φέτος έλαβε το βραβείο Παιδικού Βιβλίου. Σε σκηνοθεσία Ρωμανού Μαρούδη. Στις 3 μ.μ., λεωφόρος Μεσογείων 59.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή