Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (09/03)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (09/03)

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επετειακή παράσταση γιορτάζει τη συμπλήρωση 350 ετών από τη γέννηση του Μολιέρου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και ανεβάζει το έργο «Κατά φαντασίαν ασθενής» (φωτ.). Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής συνεργάζεται με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό για μια μουσική ανάγνωση της αγαπημένης κωμωδίας σε μετάφραση του Ιωάννη Πολέμη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Αστέριος Πελτέκης. Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, στις 21.00.

Ενα αφιέρωμα στην Ελα Φιτζέραλντ παρουσιάζεται στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Η Αλκηστις Λαμπροπούλου στο τραγούδι, ο Αλέξανδρος Λυκοθανάσης στο πιάνο και ο Βίκτωρ Φιλιπποπολίτης στο σαξόφωνο, θα ερμηνεύσουν τραγούδια που έμειναν στην ιστορία με τη φωνή της διάσημης τζαζ τραγουδίστριας. Πανεπιστημίου 12, στις 21.00.

Σε μια σπονδυλωτή παράσταση ενώνονται δύο οπερετικά μονόπρακτα και παρουσιάζονται στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο «Πύργος του Κυανοπώγωνα» σε σκηνοθεσία του Θέμελη Γλυνάτση και το «Τζάννι Σκίκκι» σε σκηνοθεσία Τζον Φούλτζεϊμς. Σήμερα και στις 12, 19 και 24 Μαρτίου. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος. Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ. Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364.

Teddy’s night στις 11 και 12 Μαρτίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Παιδιά από 3 έως 6 ετών και οι οικογένειές τους θα αφήσουν τα αρκουδάκια τους για ένα sleepover στο ΒΜΦ για να επιστρέψουν την επόμενη ημέρα και να μάθουν πώς τα πέρασαν, ενώ θα ακολουθήσει ένα θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο για τον κόσμο των ζώων. Στις 17.30, Πειραιώς 100.

Για έναν μήνα ακόμα συνεχίζεται η έκθεση «Nouveau réalisme» στο Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, που είναι αφιερωμένη στο επαναστατικό κίνημα μεταξύ των Dada και της Pop Art. Από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, Ερατοσθένους 13.

Η συγγραφέας και ιστορικός Ιωάννα Πετροπούλου με αφορμή το βιβλίο της «Η Σμύρνη των βιβλίων. Συγγραφείς, μεταφραστές, εκδότες, τυπογράφοι 1764-1922», θα μιλήσει για την πνευματική ζωή της πρωτεύουσας της Ιωνίας, από το 1764 έως την τραγωδία του 1922, στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Στις 19.00 μ.μ. Κυδαθηναίων 11

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή