Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (21/03)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (21/03)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη θα προβληθούν βιντεοσκοπημένα ποιήματα διαβασμένα από περαστικούς και διαβάτες με θέμα «Η Ποίηση μάς βρίσκει» σε επιμέλεια του Θοδωρή Γκόνη και του Τάσου Παλαιορούτα. Βασ. Σοφίας 9.

Η Χριστίνα Μαξούρη και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης με οδηγό το μελοποιημένο έργο πάνω στον λόγο σπουδαίων ποιητών, σε μια παράσταση στο θέατρο Σταθμός. Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, στις 21.00.

Μια ανθολογία ελληνικής μελοποιημένης ποίησης παρουσιάζουν ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ακουστούν ποιήματα των Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, Νίκου Καββαδία, Τάσου Λειβαδίτη, Γιάννη Ρίτσου κ.ά. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 20.30, Βασιλίσης Σοφίας και Κόκκαλη 1.

Εχοντας μια μοναδική χημεία με το κοινό του και για προίκα τραγούδια πολυαγαπημένα, ο Γιάννης Χαρούλης (φωτ.) και η ομάδα του θα εμφανιστούν στο VOX σήμερα, καθώς οι προγραμματισμένες συναυλίες τους είχαν αναβληθεί λόγω εθνικού πένθους. Ιερά Οδός 16, Αθήνα, στις 21.00.

Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συνεχίζεται η έκθεση «Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Α΄)» όπου φωτογραφικά τεκμήρια, έγγραφα, καθημερινά αντικείμενα αλλά και κομμάτια από τις συλλογές του ΕΙΜ αφηγούνται την άνθηση του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία μέχρι τα πρωτότυπα σχέδια του Περικλή Βυζάντιου από τη Δίκη των Eξι που εκτίθενται στην αίθουσα συνεδριάσεων. Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13. Τρίτη – Παρασκευή 09.00-16.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00-16.00.

«Η Αναρχική» του Ντέιβιντ Μάμετ παρουσιάζεται στο θέατρο Αυλαία σε σκηνοθεσία Κατερίνας Φαχούρι και Ολγας Καπαγιορίδου. Τρίτη – Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή