Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (10/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (10/05)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο «Η καντιανή ηθική στο σύγχρονο κινηματογράφο» της Δήμητρας Δήμου παρουσιάζεται σήμερα, στις 19.30, από τις εκδόσεις Βακχικόν στο καφέ Blind Beggar, στη στοά Atrium στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Θα μιλήσουν η καθηγήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ελίνα Μουσταΐρα και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Γιώργος Λιάλιος.

Μια πρώτη αναμέτρηση με τον κόσμο του Σαίξπηρ κάνει η ομάδα RMS MATAROA, επιχειρώντας μια νέα αφήγηση, σε σκηνοθεσία του Μάνου Βαβαδάκη, με τίτλο «Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν» (φωτογραφία). Παίζουν οι: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος. Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14. Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00.

Η The Blender Gallery παρουσιά-ζει την ατομική έκθεση του Αλέξη Αυλάμη, που χρησιμοποιεί την τεχνική εγκαυστικής σε ξύλο με τίτλο «Μετατοπίσεις». Τρίτη 10.00 έως 18.00, Τετάρτη έως Παρασκευή από τις 10.00 έως 20.00 και Σάββατο 12.00 με 16.00. Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα.

Σήμερα στις 19.00, ο επιφανής Αμερικανός θεωρητικός και κριτικός της λογοτεχνίας Τζέιμς Γουντ θα παρουσιάσει στη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής το βιβλίο του «Πώς δουλεύει η λογοτεχνία», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Λευτέρη Καλοσπύρο, μεταφραστή και συγγραφέα. Σόλωνος 104, κτίριο Χημείου.

Στα βήματα του αγαπημένου του και σπουδαίου Κιθ Τζάρετ, ο συνθέτης και σολίστας Γιώργος Ψυχογιός θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ με αυτοσχεδιασμούς πάνω σε γνωστά μουσικά θέματα. Μέγαρο Μουσικής, στις 21.15.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή