Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (13/05)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (13/05)

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δύο ακόμη ημέρες προβάλλεται στον κινηματογράφο Δαναό το ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου με τίτλο «Η νέα πατρίδα». Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη καταγράφει το ταξίδι των Αρμενίων στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και την εγκατάστασή τους σε αυτή. Λεωφόρος Κηφισίας 109, σήμερα η προβολή είναι στις 17.30 και αύριο στις 20.00.

Στο πλαίσιο του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνεται το deBόp Arts Party στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Σήμερα Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ υπάρχουν δωρεάν εκδηλώσεις και εργαστήρια για όλους. Από εργαστήρια μεταξοτυπίας μέχρι παιχνίδια μυστηρίου για παιδιά, street food και, φυσικά, μουσική. Πλήρες πρόγραμμα στο site του deBόp Arts Party. Φωκίωνος Νέγρη 42.

Στο Λουτρό των Αέρηδων, μνημείο οθωμανικών χρόνων, του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, η εικαστικός Αρτεμις Χατζηγιαννάκη και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «Βρυσάκι. Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία» (φωτογραφία). Ωρες λειτουργίας: 08.30-16.00, καθημερινά πλην Τρίτης.

Στο 1ο Jazzét on Kosmos Music Festival, σήμερα, η Lamia Bedioui μαζί με τους Γιώργο Βουρνά και Σόλη Μπαρκή παρουσιάζουν τραγούδια από την πλούσια και πρωτότυπη παράδοση της Σαρδηνίας. Ενώ, αύριο, 14 Μαΐου, ο Χρήστος Καλιοντζίδης με τους Θωμά Μελετέα και Γιάννη Γκραίκο σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση. Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι, στις 21.30.

Διημερίδα με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη αφιερωμένη στο έργο της φωτογράφου Ελλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη με αφορμή την έκθεση του μουσείου «Nelly’s». Πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών και συζητήσεων στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή