Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (16/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (16/05)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η ενότητα «Λόγος 12» που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Φίλιππου Χ. Τσιμπόγλου διοργανώνει τη δεύτερη διάλεξη για τον Κ.Π. Καβάφη με τον Χρήστο Παπάζογλου και τίτλο «Ἐν μέρει ἐθνικὸς κ᾽ ἐν μέρει χριστιανίζων», Ἡ δύσκολη συνύπαρξη δύο ἀντίθετων κοσμοαντιλήψεων. Πύργος Βιβλίων από τις 19.00 μέχρι τις 21.00 με ελεύθερη είσοδο, ΚΠΙΣΝ.

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει η Ωχρα Μπλε και διοργανώνει μια επετειακή έκθεση με τίτλο «One step beyond» (φωτογραφία του Χρήστου Δημητρίου) αφιερωμένη στους φωτογράφους, ζωγράφους, κεραμίστες αλλά και κοσμηματοποιούς που προβάλλουν το έργο τους στην γκαλερί. Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-14.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-14.00 και 18.00-21.00. Π. Κυδά 8, Μύρινα, Λήμνος.

Στο Τριανόν και στο Ινστιτούτο Γκαίτε προβάλλονται οι ταινίες του αφιερώματος «Queer Movie Nights», από το Antivirus. Στις 20.00 προβάλλεται η επιλογή των ελληνικών ταινιών «Empty Hug» Ραχήλ Σαμανίδου, «The blacklight room» Πάνος Κουτέλας, «Ecdysis» Παύλος Σηφάκης, «Mother is cooking potatoes» Μαρία Χριστοπούλου, «Men’s Talk» Αντιγόνη Μπιτσικώκου, «The Melita Show The Movie» Μενέλας Σιαφάκας. Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101.

«Μία κάλπη για την Τέχνη». Εμπνευσμένη από την επικαιρότητα είναι η ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ψηφίσουν το έργο τέχνης που ταιριάζει περισσότερο στην εικαστική τους ανάγνωση και αισθητική. Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν με ελεύθερο θέμα. Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00-18.00, Πέμπτη 12.00-19.00, Σάββατο 11.00-15.00, Δημοφώντος 13-15.

Τελευταία παράσταση απόψε έπειτα από παράταση του έργου «Τάο» στο θέατρο Επί Κολωνώ. Μια άγρια κωμωδία σε κείμενο του Γιώργου Καφετζόπουλου και σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη. Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γιώργος Καφετζόπουλος. Ναυπλίου 12, Κολωνός, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή