Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (26/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (26/05)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων μας προσκαλεί το Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στη Στοκχόλμη! Θέμα του η Μινωική Κυδωνία, αλλά και η σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ινστιτούτων και ανασκαφών στην Κρήτη, τόσο της Σουηδίας όσο και της Δανίας. Το πρόγραμμα ξεκινάει από το πρωί με ανακοινώσεις από Ελληνες και Σουηδούς αρχαιολόγους. Πλήρες πρόγραμμα και εγγραφές για παρακολούθηση στο sia.gr/en.

Ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει ένα τριήμερο με πλήρες πρόγραμμα το Vanguard (φωτογραφία) στο Ρομάντσο. Ζωντανή μουσική, ηλεκτρονική μουσική, stand up comedy, comics και illustrations, εικαστικά, εκθέσεις, performances, χορός και κινηματογράφος με προβολές αλλά και workshop, σε αυτό το πλήρες πολυθεματικό Φεστιβάλ. Για πρόγραμμα στο www.romantso.gr. Αναξαγόρα 3.

Με τα «Τραγούδια της Σωτηρίας» ξεκινάει το τριήμερο Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ερμούπολη της Σύρου. Προβολές, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, παραστάσεις και παρουσιάσεις στο Θέατρο «Απόλλων», Ινστιτούτο Κυβέλη, στο Οινοποιείο Χατζάκη, στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης (εργοστάσιο Ζησιμάτου), στο Αρχοντικό Κοής, στο Future Lab (κτίριο Κορνηλάκη) καθώς και σε ιστορικά νεοκλασικά της Ερμούπολης.

Στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας διοργανώνεται το τριήμερο Jazz Festival για 21η φορά. Την εκκίνηση δίνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πρέβεζας «Ορφέας» με μουσική από τον κινηματογράφο, ενώ θα εμφανιστούν οι: Aris Papadopoulos Trio, OZMA, Raphael Gualazzi, Guy Mintus, το τζαζ σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, Joel Lyssarides και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Το 2ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, με θέμα «Μεταμορφώσεις του θηλυκού και του αρσενικού». Πλήρες πρόγραμμα όλων των ημερών, καθώς και εγγραφές στο www.ifg.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή