Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (07/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (07/06)

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το έργο «Der Wij» / «Βίι» των Κιρίλ Σερεμπρένικοφ και Μπόνταν Πανκρουχίν, εμπνευσμένη από μια νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ και με τη συμμετοχή Ρώσων, Ουκρανών και Γερμανών ηθοποιών που μιλούν ο καθένας τη γλώσσα του, ξεκινούν οι παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου στην Πειραιώς 260 στις 20.30.

Για πρώτη φορά συμμετέχει στο Athens Pride 2023 η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το κάνει με την παρουσίαση της περφόρμανς «Living Room», του βαρύτονου και ντραγκ περφόρμερ Γεωργίου Ιατρού και της εικαστικού και σκηνοθέτριας Ανθής Κουγιά. Με ελεύθερη είσοδο και δελτία εισόδου στις 20.30, ΚΠΙΣΝ.

Μια μουσική γιορτή (φωτογραφία) στην Πλατεία Σανταρόζα παρουσιάζει το Αcaddemia σε συνεργασία με τα shesaid.so Athens και HER project, με τη συμμετοχή πέντε εγχώριων καλλιτέχνιδων, σε ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα με Live και DJ sets. 18.00 – Sofia Stergiou (DJ), 19.30 – Molyneaux (Live), 20.15 – Noff (DJ), 21.15 – Vassilina (Live), 22.00 – Dora Mask (DJ).

Με κέντρο τα Χανιά αλλά και με τη συμμετοχή Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Νέας Μάκρης (Αθήνα), Σαμοθράκης, Σάμου και Αθήνας, διεξάγεται το γρηγορότερο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court στο Chania Film Festival. Στις 21.00 με πλήρες πρόγραμμα και τοποθεσίες στο chaniafilmfestival.com.

Στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα «Συλλέκτης μανιταριών». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη και η κριτικός λογοτεχνίας Βιβή Γεωργαντοπούλου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό παρουσία του συγγραφέα. Στις 19.30, Ακαδημίας 32.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή