Ποιοι φόρεσαν τα «Κίτρινα γάντια» στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών;

Ποιοι φόρεσαν τα «Κίτρινα γάντια» στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών;

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μεταξύ τους φίλοι και ο καθένας εξ αυτών καταξιωμένος επαγγελματίας στον τομέα του. Ομως, για χάρη της φιλανθρωπίας, ανέβηκαν πρόσφατα στο σανίδι και έδωσαν μια σειρά παραστάσεων στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, για καλό σκοπό. Και η αλήθεια είναι ότι η προσπάθειά τους δεν γνώρισε μόνο εισπρακτική επιτυχία, αλλά και παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο λόγος για την ομάδα ΘEA.ΣΥ. (Θεατρική Συμμαχία), μια νεόκοπη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο τις θεατρικές δράσεις, τα έσοδα των οποίων θα πηγαίνουν σε αγαθοεργίες. Τα ιδρυτικά μέλη είναι οι Αντώνης Βουράκης, Πέτρος Πολίτης, Ιλεάνα Καραμπέλλου, Τάκης Κανελλόπουλος, Βασίλης Μεντζελόπουλος, Λίμπυ Ηλιοπούλου, Κατερίνα Χούπη, Αθηνά Λιβανίου και Ουρανία Βουράκη. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δοκιμάσει τις δυνάμεις τους ως ερασιτέχνες ηθοποιοί, ενώ άλλοι ήταν λιγότερο έμπειροι. Ολοι μαζί, όμως, τα κατάφεραν να παρουσιάσουν την εικόνα ενός δεμένου θιάσου. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, με το έργο «Τα κίτρινα γάντια».

Ποιοι φόρεσαν τα «Κίτρινα γάντια» στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών;-1
Ο Αντώνης Βουράκης με τον Δημήτρη Βλάσση και τον θίασο. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Πρόκειται για τη γνωστή κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, με την παράσταση να βασίζεται στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του 1960, παραγωγής Finos Film, που έμεινε στην καρδιά των θεατών. Ηταν μια αλληλουχία παρεξηγήσεων, όπου αναδεικνυόταν το θαυμάσιο «πορτρέτο» ενός ζηλιάρη συζύγου, τον οποίο υποδυόταν ο Νίκος Σταυρίδης, ενώ συμπρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Γκιωνάκης. Στην πρεμιέρα, πριν ανεβεί η αυλαία, απηύθυνε χαιρετισμό ο Λευτέρης Σκιαδάς, αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, καθώς οι παραστάσεις είχαν τεθεί υπό την αιγίδα του φορέα, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη. Το θέατρο του Κολλεγίου γέμισε ακόμη δύο βραδιές, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, με τους θεατές να είναι ενθουσιώδεις.

Ποιοι φόρεσαν τα «Κίτρινα γάντια» στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών;-2
Το θέατρο του Κολλεγίου γέμισε και στις τρεις παραστάσεις. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

«Αυτή η αποδοχή μας και η ζεστασιά του χειροκροτήματος μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Υπολογίσαμε ότι είχαμε περίπου 1.500 άτομα μέσα σε τρεις ημέρες», λέει στη στήλη ο Αντώνης Βουράκης, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε ως ερασιτέχνης ηθοποιός, επίσης στο θέατρο του Κολλεγίου, πριν από 22 χρόνια, σε μια δράση που είχαν κάνει οι απόφοιτοί του. Οπως μας εξήγησε, ένα μέρος των χρημάτων θα διατεθεί υπέρ του ταμείου υποτροφιών του σχολείου και τα υπόλοιπα σε σειρά ιδρυμάτων, όπως το Μερόπειο. «Ακόμη και αυτοί που δεν είχαν μεγάλη πείρα από σανίδι τα πήγαν περίφημα και “γλυκάθηκαν” για τις επόμενες δράσεις μας. Οσο για μένα, ως παλαιότερο, με θεωρούν πλέον θιασάρχη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη μας Δημήτρη Βλάσση, που μας βοήθησε αφιλοκερδώς», τόνισε ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος έπεισε και την κόρη του Ουρανία να συμμετάσχει στην προσπάθεια. Η ΘΕΑ.ΣΥ. θα ανεβάζει ένα έργο τον χρόνο, ενώ ήδη τη στηρίζουν πολλοί χορηγοί.

Ποιοι φόρεσαν τα «Κίτρινα γάντια» στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών;-3
Η Ρούλα Σαλούτση (αριστερά) και η Πέγκυ Βουράκη. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή