Το φθινόπωρο στην Αθήνα έρχεται με κλασική μουσική στη Γεννάδειο

Το φθινόπωρο στην Αθήνα έρχεται με κλασική μουσική στη Γεννάδειο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει γίνει ένας αθηναϊκός θεσμός, που σημαίνει την έλευση του φθινοπώρου και έχει φανατικούς υποστηρικτές. Δικαίως, διότι δεν είναι μικρό πράγμα να μπορεί κανείς να απολαμβάνει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς μουσικούς στον κόσμο προτού αυτοί ανοίξουν τα φτερά τους και «πετάξουν» προς την κορυφή. Ο λόγος για το Curtis On Tour, με τους σπουδαστές μιας εκ των καλύτερων μουσικών ακαδημιών του κόσμου, με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, που κάθε τέλη Σεπτεμβρίου κάνει μια στάση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας της. Φέτος, μάλιστα, η ευρωπαϊκή τουρνέ ξεκίνησε από την πόλη μας και θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο σε Γερμανία (Konzerthaus, στο Βερολίνο), Ιταλία (Salone Dugentesco, στο Βερτσέλι) και Ισπανία (Auditori Teulada Moraira, στο Αλικάντε και Fundación Juan March, στη Μαδρίτη).

Το φθινόπωρο στην Αθήνα έρχεται με κλασική μουσική στη Γεννάδειο-1
Η Χιόνα Ξανθοπούλου – Σβαρτς και ο Νίκος Τσούχλος.

Από το φθινόπωρο του 2015 έχουμε το προνόμιο να τους βλέπουμε και στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, χάρη στο ελληνογερμανικό ίδρυμα Schwarz, που απέκτησε πλέον έδρα και στην Αθήνα, έχοντας ως στόχο την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, καθώς και στη βαρώνη Nina von Maltzahn, που υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τις διεθνείς περιοδείες των φοιτητών του Curtis σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ακαδημία Curtis έχει κερδίσει παγκόσμια φήμη, έχοντας ως επίκεντρο τη διαρκή «ζωντανή» επαφή των μαθητών και των πρόσφατων αποφοίτων της με το κοινό. «Μαθαίνουν παίζοντας» και προσφέρουν στους φίλους της κλασικής μουσικής το αυθεντικό νεανικό πάθος, τη φρεσκάδα, αλλά και αυτή την ελαφρά συστολή που τους χαρακτηρίζει, καθώς βρίσκονται ακόμη στο ξεκίνημα της πορείας τους. Στην Αθήνα, πάντως, καταχειροκροτήθηκαν και εισέπραξαν την αγάπη του κοινού και στις τέσσερις εμφανίσεις τους, οι οποίες μεταδόθηκαν και διαδικτυακώς. Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες τυχεροί Αθηναίοι είδαν στο Κότσεν Χολ της Γενναδείου ένα μουσικό σχήμα για σοπράνο και έγχορδα αποτελούμενο από αποφοίτους της περίφημης Μουσικής Ακαδημίας. Ερμήνευσαν τα «Τραγούδια της Φύσης», που έγινε παραγγελία από το Curtis στον δάσκαλο της Ακαδημίας, Ρίτσαρντ Ντάνιελπουρ, ειδικά για την περιοδεία. Αυτό το νέο έργο βασίζεται στα σονέτα του Αντόνιο Βιβάλντι που γράφτηκαν για να συνοδεύσουν τις «Τέσσερις Εποχές».

Το φθινόπωρο στην Αθήνα έρχεται με κλασική μουσική στη Γεννάδειο-2
Στιγμιότυπο από την πρώτη συναυλία του Curtis on Tour.

Οι απόφοιτοι του Curtis, Αντρέα Ομπίσο, Τιμόθεος Πέτριν, Παλάβι Μαχιντάρα, Ελένα Περόνι, Τζόζεφ Τανκρέντι, Χεϊσού Λι και Μιλός Ρεπισκί ερμήνευσαν έργα Μότσαρτ, Μπραμς, Σούμπερτ, Ντεμπισί, Αρβο Περτ, Ρίχαρντ Στράους, Φερνάντο Ομπραντορς, και κυριολεκτικά αποθεώθηκαν για τη νεανική ορμή στο παίξιμό τους. Το πιο συγκινητικό, πάντως, όσον αφορά τις βραδιές κλασικής μουσικής της Γενναδείου, είναι ότι ανάμεσα στο κοινό βρίσκονται πολλοί νέοι Ελληνες μουσικοί, που έρχονται για να δουν από κοντά τους ομοτέχνους τους.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή