Ο πρίγκιπας Παύλος παρέλαβε το βραβείο Αθηναγόρας εκ μέρους του βασιλιά Καρόλου

Ο πρίγκιπας Παύλος παρέλαβε το βραβείο Αθηναγόρας εκ μέρους του βασιλιά Καρόλου

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γνωρίζουν ελάχιστοι Ελληνες αλλά μία από τις σπουδαιότερες προσφορές του βασιλιά Καρόλου προς τη χώρα στην οποία γεννήθηκε ο πατέρας του είναι η αμέριστη στήριξή του σε νέους συμπατριώτες μας που αντιμετώπιζαν το φάσμα της ανεργίας. Η πρωτοβουλία του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Prince’s Trust, ενός θεσμού που δημιούργησε ως πρίγκιπας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1976, ο οποίος έχει βοηθήσει χιλιάδες νέους Βρετανούς να μπουν στην αγορά εργασίας. Το 2015 ιδρύθηκε και ο διεθνής βραχίονας του ιδρύματος, το Prince’s Trust International, που έχει δραστήρια παρουσία και στην Ελλάδα με προγράμματα για άτομα ηλικίας 18-30 ετών, με τον πρίγκιπα Παύλο να είναι πρωτεργάτης της προσπάθειας ως πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Xάρις στο δικό του πείσμα η εξωστρέφεια του θεσμού ξεκίνησε από τη χώρα μας. Πέραν της πατρίδας μας, ο οργανισμός αυτός έχει εξακτινωθεί στην Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου η νέα γενιά έχει απέναντί της εργασιακές προκλήσεις.

Ο πρίγκιπας Παύλος παρέλαβε το βραβείο Αθηναγόρας εκ μέρους του βασιλιά Καρόλου-1
Ο Γουίλ Στρο, διευθύνων σύμβουλος του Prince’s Trust International, ενός θεσμού με πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Στις 21 Οκτωβρίου, ο πρίγκιπας Παύλος, αντιπρόεδρος πλέον του Prince’s Trust International, παρέλαβε εκ μέρους του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας, σε μια συγκινητική τελετή στη Νέα Υόρκη, το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το βραβείο παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Από τη στέψη του και μετά ο βασιλιάς Κάρολος έχει ανακοινώσει ότι λόγω των νέων υποχρεώσεων δεν δύναται πλέον να ασχολείται με το φιλανθρωπικό έργο που ανέπτυξε όσο ήταν ακόμη πρίγκιπας. Δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ο πρίγκιπας Παύλος θα μετέβαινε στη Νέα Υόρκη για να παραλάβει εκείνος το ξεχωριστό αυτό βραβείο. Το τελευταίο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ού αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα Α΄. Θεσπίστηκε το 1986 από το εθνικό συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί με αυτό κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Πάπας, ο Τζο Μπάιντεν (όταν ήταν αντιπρόεδρος), ο Τζίμι Κάρτερ κ.ά.

Ο πρίγκιπας Παύλος παρέλαβε το βραβείο Αθηναγόρας εκ μέρους του βασιλιά Καρόλου-2
Η εκδήλωση έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

«Τα προγράμματα επικεντρώνονται στην παροχή δεξιοτήτων και εμπειρίας στους νέους που σχετίζονται με την αγορά εργασίας. Πέρυσι, μόνο στην Ελλάδα, πάνω από τα τρία τέταρτα των νέων που πέρασαν από τα προγράμματα απασχολησιμότητας εξασφάλισαν εργασία ή συνέχισαν την εκπαίδευσή τους», είπε ο πρίγκιπας Παύλος αποδεχόμενος το βραβείο. «Το 91% των μαθητών του εκπαιδευτικού μας προγράμματος ενημερώθηκε για τον κόσμο της εργασίας και το 89% της ίδιας ομάδας μαθητών ανέφερε ότι είχε πιο θετική σχέση με τους δασκάλους του. Σχεδόν 100 επιχειρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων μας», τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον του θεσμού.

Ο πρίγκιπας Παύλος παρέλαβε το βραβείο Αθηναγόρας εκ μέρους του βασιλιά Καρόλου-3
O Αρχων Οστιάριος Μιχαήλ Ψαρός στο βήμα της εκδήλωσης.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή