Ο «Λυκειακός παλμός του Μούδρου» και οι εκκολαπτόμενοι συνάδελφοί μας

Ο «Λυκειακός παλμός του Μούδρου» και οι εκκολαπτόμενοι συνάδελφοί μας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακαλώ την πρώτη φορά που είδα την υπογραφή μου τυπωμένη σε εφημερίδα. Το καμάρι ήταν τέτοιο που μου έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση να συνεχίσω. Ηταν το καλύτερο βάπτισμα του πυρός. Φαντάζομαι λοιπόν τη χαρά και την υπερηφάνεια που έχουν οι έφηβοι συντάκτες της μαθητικής εφημερίδας «Ο λυκειακός παλμός του Μούδρου» βλέποντας τα ονόματά τους να φιγουράρουν στην ιδιαίτερα αξιόλογη αυτή προσπάθεια στη μακρινή Λήμνο. Τα παιδιά έχουν βγάλει έως σήμερα πέντε μηνιαίες εκδόσεις με ρεπορτάζ και άρθρα που έγραψαν μόνα τους, έχοντας βέβαια πολυτιμότατη βοήθεια και καθοδήγηση από δύο φωτισμένες φιλολόγους, τη Μαρία Παπαπαναγιώτου (είναι και διευθύντρια του λυκείου) και τη Λαζαρία Ταραμάνη. Η δε τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την έκδοση.

Ο «Λυκειακός παλμός του Μούδρου» και οι εκκολαπτόμενοι συνάδελφοί μας-1
Eπάνω, οι 20 μαθητές που συντάσσουν την εφημερίδα με τον Αλέξη Παπαχελά στο σχολείο τους. Κάτω, στην έκθεση του Junior Achievement Greece.

Ο «Λυκειακός παλμός του Μούδρου» και οι εκκολαπτόμενοι συνάδελφοί μας-2

Η ιστορία θα μπορούσε να τελειώνει εδώ, αλλά η τόλμη ανοίγει πάντα τον δρόμο. Ο «Λυκειακός παλμός του Μούδρου» εντάχθηκε στο πρόγραμμα Junior Achievement Greece, το ελληνικό παράρτημα ενός διεθνούς οργανισμού που προικίζει 12 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως με επιχειρηματικές δεξιότητες. Και επειδή μια εφημερίδα δοκιμάζεται σε συνθήκες αγοράς, τα παιδιά από τη Λήμνο είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με μέντορες που τους εξήγησαν έννοιες που είναι ακόμη άγνωστες στην ηλικία τους. Το πρόγραμμα προβλέπει και έναν inspirational mentor, ο οποίος οφείλει να τους εμφυσήσει την έμπνευση σε κάτι που θα τους φανεί προσωπικά και συλλογικά χρήσιμο ως εφόδιο στη ζωή τους.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου πέρασε το κατώφλι του σχολείου τους ο Αλέξης Παπαχελάς. Το ωραίο στοιχείο αυτής της συνάντησης είναι ότι ο διευθυντής της «Κ» δεν γνώριζε εξαρχής ότι θα κληθεί να παράσχει στήριξη σε μια νεογέννητη εφημερίδα. Απλώς δήλωσε στους υπευθύνους του Junior Achievement ότι θα τον ενδιέφερε να μιλήσει σε παιδιά που βρίσκονται εγγύτερα στην ακριτική ζώνη. Και έτσι η τύχη έκανε τον καλύτερο συνδυασμό. «Η συνάντηση ήταν για εμάς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, μια εξαιρετική εμπειρία».

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή