Οταν οι κορυφαίοι αθλητές μας συνάντησαν τα παιδιά από τα Xωριά SOS

Οταν οι κορυφαίοι αθλητές μας συνάντησαν τα παιδιά από τα Xωριά SOS

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιοθαύμαστη δουλειά που κάνουν εδώ και χρόνια τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος την ξέρουμε όλοι. Δίνουν σε παιδιά ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή από οικογένειες που δεν δύνανται να τα μεγαλώσουν σωστά, την ευκαιρία να ενηλικιωθούν με θαλπωρή και ασφάλεια. Είναι ένας αγώνας, βέβαια, και για τα ίδια να αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης, να εκφράσουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους.

Φαντάζεται, λοιπόν, κανείς πόσο ευεργετική ήταν η πρόσκληση που έλαβαν για την τελετή απονομής βραβείων Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2023-2024 ώστε να απονείμουν 34 βραβεία σε αθλητές-υποτρόφους του προγράμματος στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 9 Μαρτίου. Οι τελευταίοι, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της προολυμπιακής περιόδου, αφιέρωσαν χρόνο για να μοιραστούν την αγάπη τους για τον αθλητισμό, να τους μιλήσουν για την καθημερινότητα και τις προκλήσεις τους, να εξηγήσουν πώς έγιναν οι καλύτεροι στα αθλήματά τους και τι σημαίνει να εκπροσωπείς τη χώρα σου στην κορυφαία διεθνή διοργάνωση.

Οταν οι κορυφαίοι αθλητές μας συνάντησαν τα παιδιά από τα Xωριά SOS-1
Ο Σπύρος Καπράλος με την κολυμβήτρια Αννα Ντουντουνάκη.

Υποτροφίες

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη κλείνει φέτος 25 χρόνια ζωής. Στηρίζει αδιάλειπτα την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών για το ολυμπιακό όνειρο με τη συγχρηματοδότηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τη στήριξη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Το 2024 απονεμήθηκαν συνολικά βραβεία σε 71 αθλητές και αθλήτριες από 29 ομοσπονδίες με 67 υποτροφίες. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη για να είναι ετοιμοπόλεμοι και να πετύχουν καλές επιδόσεις το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Οταν οι κορυφαίοι αθλητές μας συνάντησαν τα παιδιά από τα Xωριά SOS-2
Ο «χρυσός» κωπηλάτης μας Στέφανος Ντούσκος μιλάει στα παιδιά.

Τα παιδιά, εντυπωσιασμένα από το Καλλιμάρμαρο, είπαν πολλά με τους πρωταθλητές από Ελλάδα και Κύπρο. Πήραν αυτόγραφα και άκουσαν ιστορίες από τη δική τους προσωπική διαδρομή στον αθλητισμό. Το καλύτερο είναι, όμως, ότι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα ίδια αθλήματα τα οποία συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικά προσαρμοσμένα στην ηλικία τους, μέσω της καθοδήγησης των εξειδικευμένων προπονητών του προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids Athletics» του Παναθηναϊκού Σταδίου. Ετσι έλαβαν και αυτά μετάλλια για τις αθλητικές δραστηριότητες.

Οταν οι κορυφαίοι αθλητές μας συνάντησαν τα παιδιά από τα Xωριά SOS-3
Τα παιδιά των Χωριών SOS είναι πρωταθλητές στη ζωή.

«Είμαστε μαζί για να σταθούμε σε ό,τι πραγματικά αξίζει: στο δικαίωμα να κυνηγάς τα όνειρά σου, όσο μακριά και αν σε ταξιδεύουν, στον αγώνα να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος και στη χαρά τού να προσφέρεις με κάθε τρόπο και με όλη σου την καρδιά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Χάρης Δαυίδ, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, και οι άλλοι επίσημοι όπως και οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και εκπρόσωποι του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση χαίρονταν ιδιαίτερα που η τελετή φέτος είχε αυτή τη δροσιά με την παρουσία των παιδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή