Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

08.00

Κοιμάμαι βαθιά μια και το προηγούμενο βράδυ έκλεισα τα μάτια μου γύρω στις 03.00 όπως συνηθίζω εδώ και χρόνια λόγω βιολογικού ρολογιού. Δεν με ενοχλεί κανένας εξωτερικός θόρυβος γιατί είμαι αποφασισμένη να κοιμηθώ τουλάχιστον 8 ώρες για να «βγει» η μέρα.

10.30-10.45

Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι κάποιους εξωτερικούς θορύβους και ξυπνάω σιγά σιγά. Με περιμένει μια γεμάτη ημέρα με δημιουργία αλλά και υποχρεώσεις.

11.15

Σηκώνομαι από το κρεβάτι και κατευθείαν ανοίγω το ραδιόφωνο, αλλιώς δεν ξεκινάει καλά η μέρα. Επόμενο βήμα πρωινό. Συνήθως γάλα με κουάκερ και κανέλα και ένα φρούτο. Βάζω καφεδάκι φίλτρου και προτιμώ να κάθομαι στον καναπέ. Παίρνω τη μαμά μου για καλημέρα και να μάθω τα νέα της και ασχολούμαι λίγο με το Ιντερνετ, λίγη ενημέρωση, λίγο social media. Τις ημέρες που πρέπει να φύγω άμεσα για κάποιο ραντεβού φτιάχνω ένα τοστ και για καφέ ούτε λόγος, απλά παίρνω απέξω.

12.15

Μπαίνω στην κουζίνα να ετοιμάσω μεσημεριανό που κάποιες φορές το παίρνω μαζί μου αν έχω νωρίς πρόβα ή στούντιο. Εχει ήδη αρχίσει να χτυπάει το τηλέφωνο, υπενθύμιση από τους συνεργάτες για τις υποχρεώσεις της ημέρας, αλλά και φίλοι που μετά τόσα χρόνια ξέρουν ότι από τις 12 και μετά έχω ξυπνήσει. Εχουν μάθει τον απλό νόμο. Πως όταν οι κανονικοί πρωινοί άνθρωποι κοιμούνται, εγώ σίγουρα είμαι ξύπνια!!!

14.00

Βγαίνω είτε για ψώνια και σούπερ μάρκετ –γιατί με τα ταξίδια και την περιοδεία το ψυγείο αδειάζει πολύ γρήγορα–, είτε για κάποιο ραντεβού ή συνέντευξη. Αν δεν έχω υποχρέωση, καφεδάκι με την κολλητή μου να τα πούμε.

16.00

Μάθημα χορού με τη Μίκα. Δεν αισθάνομαι πολύ καλά στα γυμναστήρια, δεν μου ταιριάζουν. Προτιμώ να περπατώ στη φύση, ακόμα και στην πόλη. Από παιδί όμως λάτρευα τον χορό. Ετσι, λοιπόν, τον έβαλα στη ζωή μου και σαν άσκηση και σαν χαρά. Με βοηθάει πολύ, εκτονώνει την ένταση και οι ενδορφίνες που εκκρίνονται με κάνουν να αντιμετωπίζω με δύναμη και θετική ματιά τις δύσκολες μέρες.

17.30

Είμαι ήδη στο αυτοκίνητο και πάω στο στούντιο. Ετοιμάζουμε τον δίσκο μας πυρετωδώς με τον Νίκο Μωραΐτη και τον Νίκο Μερτζάνο που θα κυκλοφορήσει από την Panik Oxygen μετά το καλοκαίρι. Εχουμε ήδη κυκλοφορήσει δύο singles το «Οξυγόνο» και το «Βρες μου έναν άλλον» και αυτές τις μέρες θα βγει το τρίτο, με τίτλο «Δυο νησιά». Ενα όμορφο δροσερό καλοκαιρινό και ταξιδιάρικο τραγούδι.

21.30

Πρόβα. Τα πέντε αγόρια μου ο Νίκος Κατσίκης, ο Κώστας Μυλωνάς, ο Dasho Kurti, o Βασίλης Κετεντζόγλου και ο Αλέξανδρος Τράμπας είναι έτοιμα με τις παρτιτούρες τους, τα αστεία και τα χαμόγελά τους. Ετοιμάζουμε τις καλοκαιρινές μας συναυλίες που θα ξεκινήσουν από το Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα στις 19 Ιουνίου. Χαρτιά, μολύβια, καλώδια, ενορχηστρώσεις και ιδέες που γεννιούνται και τις χτίζουμε σιγά σιγά και σιγά σιγά μας αποκαλύπτονται κι αυτές. Μόλις τελειώσει η πρόβα κάποιες συνεννοήσεις με τη Ζωή τη συνεργάτιδά μου για τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας και…

01.00

Επιτέλους γυρίζω σπίτι. Κοιτάζω μια τελευταία φορά τα χαρτιά μου, σημειώνω τι θα χρειαστεί να διορθώσω την επόμενη μέρα, και συνειδητοποιώ ότι είναι η ώρα να κάνω ένα ντους και να χαλαρώσω, βάζοντας λίγη μουσική… πάλι!!!

02.00

Ξαπλώνω και σκέφτομαι όσα έγιναν σήμερα, ανακαλύπτω ότι ΟΚ έχω φάει –τις περισσότερες φορές σωστά– δεν ξεπέρασα τους δύο το πολύ τρεις καφέδες, σκέφτομαι και άλλα που συνέβησαν αλλά δεν θυμάμαι να σας πω…

Καληνύχτα σας.

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας της Γιώτας Νέγκα θα είναι το Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, στις 19/6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή