Ο Ρώσος βιολονίστας Σεργκέι Ντογκάντιν μάγεψε το κοινό της Υδρας

Ο Ρώσος βιολονίστας Σεργκέι Ντογκάντιν μάγεψε το κοινό της Υδρας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνέπεια ενός φιλανθρωπικού θεσμού είναι τεκμήριο μακροημέρευσης και σοβαρότητας. Ακόμα και με δυσκολίες, μπορεί να βρεθεί πάντοτε ο κατάλληλος τρόπος ώστε να υλοποιηθούν εκδηλώσεις, ειδικά αν ο σκοπός είναι ιερός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση του Κουλούρειου Νοσοκομείου Υδρας, με μια ετήσια συναυλία κλασικής μουσικής που διοργανώνεται στη μνήμη του επιχειρηματία και ξενοδόχου Κωστή Σοφιανού, από την οικογένειά του.

Το ρεσιτάλ έγινε και φέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, στη μητρόπολη Υδρας, στις 17 Αυγούστου, παρότι οι συνθήκες ήταν αντίξοες. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα, οι προσερχόμενοι μετρήθηκαν ένας ένας και κάθισαν σε μεγάλη απόσταση, έτσι ώστε να απολαύσουν με γαλήνη το εξαιρετικό κοντσέρτο του σολίστα Σεργκέι Ντογκάντιν. Στη μουσική βραδιά έδωσε το παρών και ο μητροπολίτης Υδρας, κ. Εφραίμ, πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται παγίως στο πρόγραμμα των «Θεομητορικών», έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια μοναδικές συγκινήσεις στο κοινό του νησιού, καθώς η οικογένεια Σοφιανού έχει μετακαλέσει σολίστ πρώτου μεγέθους. Ανάμεσα τους βρίσκουμε τα ονόματα των Πάμπλο Φεράντες, Ιν Μο Γιανγκ, Μαγιούκο Κάμιο, Ναρέκ Χακναζαριάν κ.ά. Αξίζει να αναφερθεί πως έχει εμφανιστεί και ο Λεωνίδας Καβάκος, το ταλέντο του οποίου είχε υποστηρίξει από πολύ νωρίς ο Κωστής Σοφιανός, ως δεινός βιολιστής και ο ίδιος.

Η αγάπη του εκλιπόντος για το μουσικό αυτό είδος παρακίνησε, άλλωστε, τη σύζυγό του, νομικό Τζένη Σοφιανού, και τους γιους του, Νίκο και Αλέξανδρο, να σκεφθούν ότι μια τέτοια δράση θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουν τη μνήμη του. Ο επιχειρηματίας δεν είχε σχέση καταγωγής, αλλά αγάπης με την Υδρα, καθώς ίδρυσε εκεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού, το «Λητώ», το 1965.

O Σεργκέι Ντογκάντιν, που ερμήνευσε έργα Μπετόβεν, αποθεώθηκε – ιδίως στο φινάλε, όταν έπαιξε με τεχνική Παγκανίνι το «Νel cor piu non mi sento» του Παϊζιέλο. Νικητής του βραβείου Τσαϊκόφσκι δύο φορές, το 2011 και το 2019, θεωρείται ένας από τους νεότερους μουσικούς αστέρες της Ρωσίας. Από μουσική οικογένεια, ξεκίνησε μαθήματα σε ωδείο σε ηλικία έξι ετών, καθώς το ταλέντο του είχε φανεί από πολύ νωρίς. Η μόνη δυσάρεστη έκπληξη της βραδιάς υπήρξε μια καταγγελία –από Υδραίους μάλιστα, που θεωρούν τους εαυτούς τους διακεκριμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας– για ύπαρξη, δήθεν, υπεράριθμων. Εγινε έλεγχος της αστυνομίας και διαπιστώθηκε το αβάσιμο της κατηγορίας. Αλλωστε, η ίδια η Τζένη Σοφιανού και ο γιος της Αλέξανδρος είχαν τοποθετήσει τις καρέκλες σε απόσταση, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι θα τηρηθούν απολύτως τα μέτρα ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή