Ένα εικοσιτετράωρο με τον τραγουδιστή Κώστα Τριανταφυλλίδη

Ένα εικοσιτετράωρο με τον τραγουδιστή Κώστα Τριανταφυλλίδη

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

07.30 – 07.45
Αφύπνιση! Ξυπνάω αναγκαστικά, συνήθως κλέβω ένα δεκάλεπτο το οποίο βέβαια θα πληρώσω ακριβά παρακαλώντας την κόρη μου να σηκωθεί για να πάμε σχολείο. Ποτέ δεν μου αρέσει το πρωινό ξύπνημα, ένας σοβαρός λόγος που μου αρέσει η δουλειά που διάλεξα είναι επειδή δεν έχει πρωινό ξύπνημα… Τα τελευταία 17 χρόνια βέβαια ξυπνάω σχεδόν κάθε μέρα πρωί! Μεγάλη επιτυχία! Ετοιμάζουμε με την Αγγελική (η σύζυγος) πρωινά, κολατσιό και φεύγουμε για το σχολείο το οποίο ευτυχώς βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών από το σπίτι. Στη διαδρομή καλημέρες δίνουν και παίρνουν, και αφού φτάσουμε και περάσει η Μαρία την πόρτα, με διαπερνά μια ανακούφιση. Προλάβαμε και σήμερα!
 
08.15
Επιστρέφω σπίτι, φτιάχνω καφέ, κάνω ένα ντους, παίρνω το πρωινό μου, χαζεύω τα social media, ανοίγω mail, μιλάω με συναδέλφους και συνεργάτες, όσους έχουν ξυπνήσει αυτή την ώρα και αυτό κρατάει περίπου μέχρι τις εννιά.
 
09.00 – 11.00
Ξεκινάω να μελετάω. Κουρδίζω τα όργανα. Αλλοτε κιθάρα, άλλοτε μπουζούκι, ακούω τραγούδια που μου στέλνουν. Τον τελευταίο χρόνο ειδικά μετά το «Ονειρο απατηλό», λαμβάνω συνεχώς καινούργια τραγούδια, οπότε χρειάζεται αρκετός χρόνος ακρόασης για να απαντήσω. Μ’ αρέσει πολύ αυτή η διαδικασία. Εχω γνωρίσει πάρα πολλούς νέους δημιουργούς και σχεδόν όλους αυτούς που θαύμαζα και εκτιμούσα! Προσπαθώ να απαντώ όσο πιο σύντομα γίνεται.
 
11.00 – 11.45
Πρέπει να μαγειρέψω! Θα γυρίσουν από το σχολείο και δεν έχω καμία όρεξη να έρθω αντιμέτωπος με την πείνα δύο εφήβων και μιας καθηγήτριας λυκείου. Την κόρη μου δεν την ενδιαφέρει το φαγητό, ζει με τον αέρα. Βγαίνω για ψώνια στην αγορά και αφού επιστρέψω ξεκινάω το μαγείρεμα. Μ’ αρέσει να μαγειρεύω, πάντα μου άρεσε. Λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. Παράλληλα ακούω μουσική ή κάποια τραγούδια που δεν ολοκλήρωσα την ακρόασή τους νωρίτερα.
 
12.00 – 13.00
Ξαναπιάνω τα όργανα και τα τραγούδια. Καμία ώρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Συνήθως αυτή την ώρα σίγουρα κάποιος θα με διακόψει, κάποιο τηλέφωνο, κάποιο μήνυμα, κάποιος από την πολυκατοικία που θα φέρει τα κοινόχρηστα. Εκτός των άλλων είμαι και διαχειριστής…
 
13.00
Φεύγω να πάρω την κόρη μου απ’ το σχολείο, τα αγόρια είναι μεγάλα, 14 και 17 ετών, οπότε επιστρέφουν μόνα τους. 

14.30 – 14.40
Επιστρέψαμε επιτέλους σπίτι, στρώνουμε τραπέζι για να φάμε, μέχρι τις τρεις έχει τελειώσει το μεσημεριανό φαγητό. Σειρά έχει το διάβασμα, σχεδόν αποκλειστική δουλειά της Αγγελικής.
 
15.00 – 16.00
Προσπαθώ να ξεκουραστώ λίγο γιατί έχω δρόμο ακόμα μπροστά μου. Σε μία ώρα πρέπει να βρίσκομαι στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» για πρόβα. Εχω αποφασίσει να πηγαίνω περπατώντας, γιατί αφενός κάνει καλό και αφετέρου την τελευταία φορά που αποφάσισα να πάω με αυτοκίνητο έκανα μισή ώρα να φτάσω κι άλλη μισή ώρα για να παρκάρω.
 
17.00
Ξεκινάει πρόβα για την παράσταση «Πώς να σωπάσω» με τον Κώστα Καζάκο, τον Χρήστο Θηβαίο, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τη Βιολέτα Ικάρη, την Τζένη Κόλλια, τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη και την επταμελή ορχήστρα του. Η πρεμιέρα μας είναι στις 2 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα και δουλεύουμε καθημερινά. Εάν δεν βρίσκομαι στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» θα είμαι σε πρόβα με τον Χρήστο Λεοντή, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Γιάννη Κότσιρα και την Ιωάννα Φόρτη για την παράσταση «Καντάτα Ελευθερίας» του Λεοντή, η οποία θα ξεκινήσει κι αυτή από το Θέατρο Βράχων στις 16 Ιουνίου. Σίγουρα θα προκύψει κάποιο στούντιο μέσα στη βδομάδα, το οποίο τροποποιεί φυσικά το πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να κρατήσει μέχρι τις 10.00 – 10.30. Μετά τις πρόβες συνήθως συζητάμε, μπορεί να πάμε και για ένα ποτό, εξαρτάται από την κούραση και τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας.
 
22.30 – 23.00
Αν όλα έχουν πάει καλά ξεκινάω να επιστρέψω σπίτι, περπατώντας πάντα. Στη διαδρομή ακούω μουσική. Σύνταγμα – Βύρωνα συνήθως το κάνω 30 λεπτά. Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα η επιστροφή είναι πιο γρήγορη, το έχω παρατηρήσει και στο ταξίδι αυτό.
 
23.30
Φτάνω σπίτι, κάνω ένα μπάνιο, τρώω κάτι, χαζεύω Facebook, Instagram, τηλεόραση. Αν κάποιος δεν κοιμάται αυτή την ώρα κουβεντιάζουμε για τη μέρα μας. Συνήθως είναι ο μεγάλος μου γιος ξύπνιος, μόλις έχει επιστρέψει από τη βόλτα του.
 
00.00
Πάω για ύπνο. Ενα μισάωρο βλέπω συνήθως τηλεόραση. Μετά από τρία παιδιά βάλαμε τηλεόραση στο δωμάτιο! Αν έχει κάποια ενδιαφέρουσα ταινία μπορεί να ξαγρυπνήσω. Αυτό βέβαια συμβαίνει σπάνια γιατί ούτε ενδιαφέρουσες ταινίες έχει η τηλεόραση ούτε και αντέχω να μη με πάρει ο ύπνος. Υπάρχουν μέρες που νομίζεις πως δεν θα τελειώσουν ποτέ, κι άλλες που κυλούν πιο χαλαρά. Ο καθημερινός αγώνας τελείωσε και για σήμερα. Οι δυσκολίες μας ατσαλώνουνε, όπως λέει και στην παράστασή μας ο Κώστας Καζάκος.
 
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης συμμετέχει στη μουσικοθεατρική παράσταση «Πώς να σωπάσω», που κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή