Ενα εικοσιτετράωρο με την ερμηνεύτρια Ζαχαρούλα Κληματσάκη

Ενα εικοσιτετράωρο με την ερμηνεύτρια Ζαχαρούλα Κληματσάκη

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

05.00-5.30
Πρώτο πρωινό ξύπνημα από τον Πρίγκιπα και την Πριγκίπισσα. Οκτώ πατουσάκια βρίσκονται πάνω από το κεφάλι μου συνοδεία γκρινιάρικων νιαουρισμάτων. Σηκώνομαι για να τους βάλω φαγητό και εννιά στις δέκα φορές τα μπολάκια τους είναι γεμάτα. Ποτέ δεν θα καταλάβω αυτά τα πλάσματα! Είμαι σίγουρη πως είναι κατάσκοποι από κάποιο μακρινό γαλαξία. Ανεξάρτητες, χαδιάρες και τρομερά απρόβλεπτες, έχουν κατακτήσει την καρδιά μου και δεν μπορώ πια να ζήσω χωρίς αυτές! Το γουργουρητό τους έχει ευεργετικές ιδιότητες και οποιαδήποτε στιγμή το στρες και το άγχος με καταβάλλουν, ξέρω πως περνώντας λίγο χρόνο μαζί τους θα βρω τη λύση για οτιδήποτε με απασχολεί.
 
08.00-10.00
Δεύτερο και οριστικό ξύπνημα. Ανοίγω τα παράθυρα για να μπει το πρώτο φως της ημέρας, φτιάχνω καφεδάκι και πρωινό και τα απολαμβάνω με ησυχία και ηρεμία. Ανοίγω τον υπολογιστή για να μάθω τα νέα της ημέρας και ακούω ραδιόφωνο. Ποτέ δεν επιλέγω να ενημερωθώ από την τηλεόραση για τα τεκταινόμενα. Ο δραματικός τόνος της φωνής των δημοσιογράφων και η εφιαλτική μουσική συνοδεία, που μας προετοιμάζουν για τη συντέλεια του κόσμου, είναι τακτικές που δεν επιθυμώ να έχω μέσα στη ζωή μου. Στη συνέχεια κάνω έναν μικρό διαλογισμό για να αδειάσει το μυαλό μου από σκέψεις που δεν με εξυπηρετούν. Ο νους μας είναι σαν ένα μυ, όσο πιο πολύ τον γυμνάζουμε τόσο μεγαλύτερο το όφελος.
 
10.00-11.00 
Μία ώρα την ημέρα την αφιερώνω στον χορό, που με έχει γοητεύσει τα τελευταία χρόνια, στο bellydance, και είναι ο δικός μου διασκεδαστικός τρόπος να κάνω την «απαραίτητη» σωματική άσκηση της ημέρας. Θεωρείται ένας από τους αρχαιότερους χορούς και κάποιοι λένε πως προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και τις τελετουργίες γονιμότητας προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης. Εξυμνεί τη γυναικεία θηλυκότητα και ιδιοσυγκρασία και όποτε «τον χορεύω», νιώθω πολύ όμορφα με τον εαυτό μου.
 
11.00-14.00 
Η φαντασία και η ευαισθησία ενός καλλιτέχνη χρειάζονται συστηματική καλλιέργεια. Βιβλία, μουσικές, εικόνες… Ψάχνω μέσα από έργα παλιών και νέων δημιουργών και μαθαίνω, εμπνέομαι, σημειώνω, αποστηθίζω, ξεχνάω και θυμάμαι τον κόσμο όπου ζω και τον κόσμο που θα ήθελα να γνωρίσω. 

14.00-17.00 
H μαγειρική είναι μια ανεξάντλητη τέχνη, που και η διαδικασία της αλλά και το αποτέλεσμά της με εξιτάρουν. Ψάχνω συνταγές στο Ιντερνετ, σημειώνω τα υλικά και πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ για να τα ψωνίσω (η σχέση μου με το σούπερ μάρκετ έγινε τόσο παθιασμένη και θυελλώδης την περίοδο της καραντίνας, που εξακολουθώ να το επισκέπτομαι καθημερινά ακόμη κι όταν θέλω να αγοράσω έστω και μόνο μία ντομάτα). Επιστρέφω και ακολουθώ τις οδηγίες της νέας συνταγής με ακρίβεια και ευλάβεια. Ποτέ δεν αυτοσχεδιάζω στην κουζίνα. Με το που θα μαγειρέψω κάτι, αυτόματα έχω ξεχάσει τα πάντα. Και η επόμενη φορά είναι σαν να είναι πάντα η πρώτη φορά και σαν μαθητούδι θέλω να τα μάθω όλα από την αρχή. Μόλις το φαγητό έχει ετοιμαστεί, το παίρνω αγκαλιά, βουλιάζω στον καναπέ και παρακολουθώ κάτι στο Netflix. Η τελευταία σειρά που είδα και με ενθουσίασε (ιδιαίτερα ο τρίτος κύκλος της) είναι η «Μέθοδος Κομίνσκι» και συστήνω σε όλους τους ηθοποιούς να την παρακολουθήσουν, ενώ ένα φανταστικό ντοκιμαντέρ, που πραγματικά μας ανοίγει τα μάτια για τον ρόλο και την επίδραση που έχουν τα social media στη ζωή μας, είναι το «Social Dilemma».
 
17.00-21.00
Τα απογεύματά μου είναι απολύτως αφιερωμένα στη μουσική. Είτε θα έχω πρόβα για live, είτε θα μελετάω πιάνο, φωνητική, καινούργια τραγούδια, είτε θα προετοιμάζομαι για το live που θα έχω το ίδιο βράδυ με ασκήσεις στη φωνή και με νοητική προετοιμασία.
 
21.00-00.00
Τα πιο ευχάριστα βράδια μου είναι αυτά στα οποία έχω μουσική παράσταση. Η αλληλεπίδραση που υπάρχει με το κοινό σε μια ζωντανή εμφάνιση είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτε άλλο. Νιώθω πως γίνομαι η νεράιδα των παραμυθιών και όλα γύρω μου είναι μαγικά. Δεν υπάρχουν λύκοι και κακές μητριές, ούτε δηλητηριώδη μήλα και φθονεροί δράκοι. Μόνο βασιλόπουλα (οι μουσικοί μου), αιθέρια ξωτικά (ο κόσμος) και χρυσοποίκιλτα παλάτια (η σκηνή).  Τις βραδιές που δεν τραγουδάω επιλέγω είτε να παρακολουθήσω κάποιο καλλιτεχνικό δρώμενο είτε να βρεθώ με αγαπημένους ανθρώπους σε κάποιο μαγαζάκι των Εξαρχείων και να συζητήσουμε, επί ώρες, για όλα αυτά που σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε και φοβόμαστε.
 
00.00-01.00 
Αναπόληση των πιο όμορφων στιγμών της ημέρας που πέρασε, σημειώσεις για την επόμενη που θα έρθει, αγκαλιές με τα γατάκια και… Καληνύχτα!
 
Η ερμηνεύτρια Ζαχαρούλα Κληματσάκη συνεργάστηκε πρόσφατα με τον Σπύρο Γραμμένο στη δημιουργία του τραγουδιού «Μήπως έχεις φωτιά;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή