Ο Νικ Γουότερχαουζ ξαναέφερε τα ’60s στην Αθήνα

Ο Νικ Γουότερχαουζ ξαναέφερε τα ’60s στην Αθήνα

Ο Αμερικανός τραγουδιστής επέστρεψε στην Ελλάδα με live shows για το αθηναϊκό κοινό. Οι εντυπώσεις από την εμφάνισή του

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αύρα μιας άλλης εποχής και ανταποδίδοντας τη μεγάλη αγάπη που του έχουν δείξει επανειλημμένα οι Ελληνες θαυμαστές, o Νικ Γουότερχαουζ επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης στο αθηναϊκό κοινό, αυτή τη φορά κυρίως για να παρουσιάσει τη νέα του μουσική

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο 37χρονος μουσικός από την Καλιφόρνια έχει τη φήμη ενός από τους πιο αυθεντικούς ρετρό τραγουδοποιούς που «έβγαλε» η Αμερική. 

Ο βραβευμένος με Γκράμι Αμερικανός τραγουδιστής – τραγουδοποιός και παραγωγός, γνωστός για τη βίντατζ αισθητική και τον συνδυασμό της τζαζ και σόουλ με τα rhythm & blues, ανέβηκε στη σκηνή του Gazarte όπου μαζί με τη μπάντα του, ερμήνευσε τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο «The Fooler» αλλά και παλαιότερες επιτυχίες. 

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο 37χρονος μουσικός από την Καλιφόρνια έχει τη φήμη ενός από τους πιο αυθεντικούς ρετρό τραγουδοποιούς που «έβγαλε» η Αμερική. Φυσικά, πέρα από το ταλέντο, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει και προσελκύει τόσο κόσμο στον Γουότερχαουζ, είναι το νεαρό της ηλικίας του σε αντίθεση με το παλιό και «βαρύ» μουσικό στιλ που επέλεξε να τραγουδάει. 

Συνδυασμός νέου και παλιού

Κατάφερε να ξεχωρίσει πολύ γρήγορα, τα άλμπουμ του ακούγονται σε όλο τον κόσμο, κάθε συναυλία του μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρτι με χορό και ζητωκραυγές. Η χθεσινή όμως στο κέντρο της Αθήνας, ήταν η πιο «ήσυχη» σε σύγκριση με άλλες που έχει δώσει τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας. Ο ίδιος αυτή τη φορά εμφανίστηκε (απόψε θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο live σόου) με διαφορετική σύνθεση στη μπάντα. Σαξόφωνο δεν υπήρχε, ούτε η καθιερωμένη ομάδα τραγουδιστών για τις δεύτερες φωνές. Αντί αυτών, τον τραγουδιστή συνόδευε μια κλασική κιθάρα, ντραμς, πλήκτρα και κοντραμπάσο

«Απόψε, Αθήνα, θα παίξουμε τραγούδια από το καινούργιο μου άλμπουμ», είπε λίγο μετά την έναρξη του live. Πράγματι, ένα μεγάλο μέρος της setlist περιλάμβανε – μεταξύ άλλων – κομμάτια όπως τα «Hide and Seek», «(Νο) Commitment» και «Are You Hurting». Τραγούδια πιο υποτονικά όσον αφορά το ύφος, που παραπέμπουν σε μπαλάντες της δεκαετίας του 1950, surf rock με ποπ στοιχεία και ’60s garage. 

Η χθεσινή συναυλία ήταν η πιο «ήσυχη» σε σύγκριση με άλλες που έχει δώσει τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας.

Κάπου στο ενδιάμεσο, η ατμόσφαιρα άλλαξε όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες του «Katchi», δημοφιλούς τραγουδιού μέσα από τον δίσκο «Never Twice» (2016). Οσοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τη σκηνή, απέδειξαν για ακόμα μια φορά πόσο καλά περνούν στα σόου του Γουότερχαουζ. 

Μικρή παύση, οι θαυμαστές φώναξαν τον τραγουδιστή με το όνομά του στα ελληνικά: «Νίκο». Εκείνος απάντησε λέγοντας «επέστρεψα στο σπίτι μου». Τα φώτα άναψαν και το κοινό, που σε αυτό το live ήταν μικρότερο, καθώς δεν έχουν ακόμα επιστρέψει όλοι από τις διακοπές τους, περίμενε τη συνέχεια. 

Επιστροφή στη σκηνή με ένα τραγούδι στο οποίο οι θεατές σε κάθε συναυλία συνοδεύουν τον Γουότερχαουζ φωνάζοντας τον στίχο. Πρόκειται για το «LA Turnaround». Δυό-τρεις επιτυχίες ακόμα, χορός και το συγκρότημα μας ευχαριστεί και μας αποχαιρετά. 

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που παρακολούθησα συναυλία του Νικ Γουότερχαουζ στην Αθήνα. Κι ενώ η ερμηνεία, ο ήχος και η εκπληκτική φωνή του ήταν δεδομένα, η διάθεση και το «σαρωτικό» live που περίμενα δεν «ήρθαν» φέτος μαζί του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή