Η Μαρινέλλα σε ένα υπερθέαμα χωρίς… μπουζούκια

Η Μαρινέλλα σε ένα υπερθέαμα χωρίς… μπουζούκια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγώ είμαι τραγουδίστρια, διασκεδάστρια στα μπουζούκια, αλλά δεν μπορώ να κάνω συνέχεια τα ίδια πράγματα. Θέλω να ξεφεύγω από τα συνηθισμένα, να δοκιμάζομαι», μας είπε η Μαρινέλλα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τις εμφανίσεις της στο Παλλάς στις 11 και 12 Απριλίου. Κι αν έχει δοκιμαστεί στα εξήντα χρόνια της πορείας της στο τραγούδι. Εχει τραγουδήσει τα πάντα, από μιούζικαλ μέχρι Ρίτσο, έχει «ρισκάρει» χωρίς φόβο, και με μεγάλη γενναιοδωρία προς νεότερους καλλιτέχνες και συνεργάτες.

Ετσι και τώρα, θα ερμηνεύσει μεγάλες της επιτυχίες, συμπράττοντας μουσικά με μία από τις σημαντικότερες φιλαρμονικές της Ελλάδας, τη Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας, που αποτελείται από 35 μουσικούς πνευστών οργάνων –θα απουσιάζουν εντελώς τα έγχορδα– υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ράλλη. Θα είναι ένα δίωρο πρόγραμμα με τη Μαρινέλλα περιτριγυρισμένη από 60 φωνές χορωδών, τη μεικτή Χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης», τον Κερκυραίο βαρύτονο Παντελή Κοντό και τη φιλαρμονική ορχήστρα. Στη σκηνή θα βρίσκονται περισσότεροι από εκατό συντελεστές.

Στην παρουσίαση που έγινε χθες δεν έκρυβε τη χαρά της γι’ αυτές τις συναυλίες, οι οποίες θα επαναληφθούν στις 22 και 23 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και καθόλου δεν τσιγκουνεύτηκε τα καλά λόγια για τους συνεργάτες της, όπως τον ενορχηστρωτή του προγράμματος, μουσικό Νικόλα Αναδολή.

Αφού τον ρώτησε «εσύ πόσων χρόνων είσαι, μάνα μου;» και αναφώνησε «ωχ, Παναγιά μου» στην απάντηση «25», μίλησε γι’ αυτόν με λόγια τρυφερά. «Ηρθε σπίτι μου και έπαιξε πιάνο, και είπα “Αποκλείεται αυτά τα χέρια να είναι ανθρώπινα. Εσύ, παιδάκι μου, είσαι από άλλον κόσμο”. Εγώ εμπιστεύομαι τους νέους ανθρώπους, και αυτή τη φορά ακουμπάω την καριέρα μου στα χέρια του».

Η Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια» της Κέρκυρας είναι μια από τις παλαιότερες της Ελλάδας. Από την ημέρα ιδρύσεώς της προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία στα παιδιά του νησιού. Στους ευεργέτες της αναγράφονται επίσης μεγάλα ονόματα της ελληνικής Ιστορίας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Αθηναγόρας. Σήμερα, το μουσικό σώμα αποτελείται από 95 μουσικούς και πραγματοποιεί περισσότερες από 35 εμφανίσεις στην Κέρκυρα και σε άλλες πόλεις, ενώ στις σχολές της φιλαρμονικής φοιτούν 40 μαθητές.

Γ. Ε.

​​Στις 11 και 12/4 στο Παλλάς και στις 22 και 23/4 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή