«Μπλόκαρε» τη γενική συνέλευση της Folli Follie o Δ. Κουτσολιούτσος

«Μπλόκαρε» τη γενική συνέλευση της Folli Follie o Δ. Κουτσολιούτσος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην 22α Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της Folli Follie με αντικείμενο την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης, είναι πλέον στραμμένα τα βλέμματα. Χθες δεν πραγματοποιήθηκε η διαδικασία που είχε προγραμματιστεί, διότι δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία, η οποία περιορίστηκε στο 16,19% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Κι αυτό επειδή ούτε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ούτε η Fosun, που ελέγχουν περίπου το 35% και το 16,3% της Folli Follie, αντίστοιχα, έδωσαν το «παρών». Η στάση αυτή των βασικών μετόχων και δη του Δ. Κουτσολιούτσου, που έχει προφυλακιστεί, εκτιμάται ότι θα επαναληφθεί και στη γενική συνέλευση της μεθεπόμενης Δευτέρας. Με τα δεδομένα αυτά, και για να παρακαμφθεί η τακτική που είναι γνωστή ως μετοχική κωλυσιεργία, η Folli Follie αναμένεται να προχωρήσει στην τοποθέτηση ειδικού εντολοδόχου, που υποκαθιστά τον μέτοχο που αρνείται να συναινέσει.

Για να περάσει στην «επόμενη ημέρα» η Folli Follie, απαιτείται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία εξυγίανσης των άρθρων 99 και 106δ του πτωχευτικού κώδικα, αφότου κυρωθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και εγκριθεί από τη γενική συνέλευση μετόχων της εταιρείας. Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή ωσότου η Δικαιοσύνη εκδώσει την απόφασή της, η εταιρεία συνεχίζει τη δραστηριότητά της, η οποία, λόγω της πανδημικής κρίσης, περιορίζεται στη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματός της. 

Η επόμενη μέρα

Οπως ανέφερε χθες, στο περιθώριο της αναβληθείσας γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Γιώργος Σάμιος, οι επιδόσεις των e-shops της εταιρείας είναι πολύ καλές – σε αυτά έχουν προστεθεί νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα κοσμήματα και τα καλλυντικά Heaven on Earth. Ανέφερε ακόμη ότι η νέα Folli Follie προσελκύει ανθηρό ενδιαφέρον «παικτών» του λιανεμπορίου με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πανελλαδική ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας. Το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, εξάλλου, προβλέπει τη δημιουργία 14 καταστημάτων έως το 2023 με το σήμα Collective, ενώ στον τομέα των καλλυντικών σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση νέων σημείων πώλησης σε περιοχές με αυξημένη εμπορική και τουριστική κίνηση.

Οσον αφορά τη συνεργασία με τη Nike, η οποία ολοκληρώνεται, η Folli Follie θέτει ως στόχο την ανάκτηση ποσοστού 35% έως 40% του κύκλου εργασιών που εμφάνιζαν τα καταστήματα της αμερικανικής εταιρείας αθλητικών ειδών. Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, σταδιακά, έως το 2023, τα καταστήματα με το εμπορικό σήμα Nike (17 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο, 12 στη Βουλγαρία και 10 στη Ρουμανία) θα αντικατασταθούν με νέα που θα πωλούν μία (monobrand) ή πολλαπλές επωνυμίες.

Η Folli Follie εξασφάλισε πρόσφατα «ανάσα» ρευστότητας μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους 13 εκατ. ευρώ, από το επενδυτικό fund Arena Investors. Οπως αναφέρθηκε χθες, τα κεφάλαια αξιοποιήθηκαν για την ικανοποίηση υποχρεώσεων της εταιρείας, τη χρηματοδότηση απόκτησης εμπορευμάτων και την υλοποίηση επενδύσεων σε νέα καταστήματα. Τμήμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχει διατηρηθεί και ως κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή