Τουρισμός: Το 65% των Ευρωπαίων σχεδιάζει φέτος διεθνή ταξίδια

Τουρισμός: Το 65% των Ευρωπαίων σχεδιάζει φέτος διεθνή ταξίδια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Αισιόδοξα είναι τα τελευταία μηνύματα για τον τουρισμό φέτος, ειδικά για τους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα της Bank of America, το 50% των διεθνών ταξιδιωτών αναμένει να κάνει περισσότερα ταξίδια φέτος από ό,τι πριν από την πανδημία, με τη Γηραιά Ηπειρο να αποτελεί «αγαπημένο» προορισμό.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας που διεξήγαγε η Bank of America σε 41.000 συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, δείχνουν ξεκάθαρα πως οι πολίτες είναι αρκετά θετικοί στο να ταξιδέψουν φέτος. Τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων ταξιδιωτών αναμένεται να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους το 2021, ενώ τα ταξίδια αποτελούν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για το 28% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων και το 43% αισθάνεται ήδη άνετα να ταξιδέψει αεροπορικώς.

Παράλληλα, το 47% των Ευρωπαίων αναμένει ότι θα ταξιδέψει φέτος περισσότερο από ό,τι το 2019, με ανάλογο ποσοστό να εντοπίζεται στους ερωτηθέντες σε ΗΠΑ και Κίνα, ενώ μόνο το 25% αναμένει ότι θα ταξιδέψει λιγότερο. Το εντυπωσιακό είναι, όπως τονίζει η BofA, ότι το 51% εκείνων που πραγματοποιούν επιχειρηματικά ταξίδια αναμένει αύξηση των ταξιδιών σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, με μόλις το 26% να αναμένει μείωση. Παράλληλα, το 72% σημειώνει ότι θα πραγματοποιήσει σίγουρα φέτος κάποιο επιχειρηματικό ταξίδι.

Επιπλέον, τα δύο τρίτα (65%) των Ευρωπαίων σχεδιάζουν να κάνουν ταξίδι αναψυχής φέτος, σύμφωνα με την έρευνα, με παρόμοιο ποσοστό να σχεδιάζει και ένα διεθνές ταξίδι. Αυτό επιβεβαιώνει την άποψη της αμερικανικής τράπεζας για την ισχυρή ζήτηση για ταξίδια που αναμένεται να σημειωθεί μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί. Παράλληλα, η έρευνα δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν διεθνώς φέτος από τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ και της Κίνας.

Τέλος, η Ευρώπη αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όλους τους ερωτηθέντες παγκοσμίως. Οι μισοί Ευρωπαίοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη όταν ανοίξουν ξανά τα σύνορα, ενώ περίπου το 30% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ και την Κίνα στοχεύει επίσης την Ευρώπη ως τον επόμενο διεθνή προορισμό τους. Μόνο το 15% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ασία και 13% στη Βόρεια Αμερική όταν ξανανοίξουν τα διεθνή ταξίδια. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η ταξιδιωτική ζήτηση μικρών αποστάσεων είναι πιθανό να ανακάμψει πολύ νωρίτερα από εκείνη για τα πιο μακρινά ταξίδια, ενώ οι διακοπές συνεχίζουν να είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας ταξιδιού το 2021, καθώς το 65% δηλώνει πως το επόμενο ταξίδι του θα γίνει έως τον Σεπτέμβριο και θα αφορά… καλοκαιρινή εξόρμηση.