Dimand: Νέα έργα ανάπτυξης ακινήτων σε Πειραιά, Φάληρο

Dimand: Νέα έργα ανάπτυξης ακινήτων σε Πειραιά, Φάληρο

Συγκροτήματα εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, πολυτελείς κατοικίες και γραφεία

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνει σημαντικά τη «βεντάλια» των νέων έργων ανάπτυξης ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και του Φαλήρου η Dimand Real Estate. Συγκεκριμένα, η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο αδειοδότησης για την κατασκευή δύο νέων συγκροτημάτων εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments) στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Τα εν λόγω ακίνητα, επιφάνειας ανωδομής 4.500 τ.μ. και 2.000 τ.μ., θα φιλοξενούν πλήρως επιπλωμένες κι εξοπλισμένες κατοικίες, οι οποίες θα συνδυάζονται με παροχή υπηρεσιών (π.χ. καθαρισμός, πρόσβαση στο Διαδίκτυο κ.λπ.).

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα ζήτηση στην περιοχή, τόσο από εργαζομένους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται πλέον στον Αγιο Διονύσιο όσο και από μεμονωμένους ενδιαφερομένους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το σημείο λόγω της επικείμενης λειτουργίας του νέου σταθμού του μετρό, που βρίσκεται πολύ κοντά», αναφέρει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand. Τα νέα διαμερίσματα θα διατεθούν προς ενοικίαση και μελλοντικά υπάρχει η προοπτική εξαγοράς των νέων κτιρίων από την Premia Properties ΑΕΕΑΠ, με την οποία η Dimand έχει συνάψει μνημόνιο συναντίληψης με αντικείμενο τις επενδύσεις στον τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων. Βάσει αυτού η Premia διατηρεί το δικαίωμα απόκτησης των νέων αναπτύξεων της Dimand στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων.

Η Premia έχει ήδη αποκτήσει το πρώτο ακίνητο αυτού του είδους που ανέπτυξε η Dimand στην περιοχή. Συγκεκριμένα, πριν από ένα χρόνο οι δύο πλευρές συμφώνησαν αντί ποσού 10,2 εκατ. ευρώ στην αγοραπωλησία κτιρίου εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων συνολικής επιφάνειας 3.600 τ.μ. Πρόκειται για 58 διαμερίσματα τα οποία μισθώνονται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία Teleperformance μέχρι το 2034 για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των εργαζομένων της.

Αναμένεται να συμμετάσχει και στον διαγωνισμό του υπ. Δικαιοσύνης για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά.

Παράλληλα, η Dimand αναμένεται να συμμετάσχει και στον νέο διαγωνισμό του υπ. Δικαιοσύνης για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, που είναι προγραμματισμένος για σήμερα. Η πρόταση της εισηγμένης θα αφορά το ακίνητο Δασκαλάκη, επίσης μια πρώην ιδιοκτησία της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου, το οποίο έχει τις απαιτούμενες χρήσεις γης και δύναται να οικοδομήσει 26.000 τ.μ. Σημειωτέον ότι το υπ. Δικαιοσύνης πρόκειται να αγοράσει το ακίνητο που θα κατασκευαστεί, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ. Εναλλακτικά (αν δηλαδή δεν προτιμηθεί το εν λόγω ακίνητο), η Dimand θα το αξιοποιήσει για την ανάπτυξη ενός κτιρίου μεικτών χρήσεων με έμφαση στην κατοικία και στη φιλοξενία.

Οπως ανέφερε χθες ο κ. Ανδριόπουλος στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Dimand, με γοργό ρυθμό προχωράει και το έργο της ανάπλασης του Πύργου του Πειραιά. Ηδη μάλιστα έχουν υπογραφεί δεσμευτικά προσύμφωνα για τη μίσθωση του 65% των συνολικών επιφανειών που θα διατεθούν. Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου θα έχει χρήση γραφείων. Το ακίνητο θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Οκτώβριο του 2023, διάστημα που είναι σχεδόν εννέα μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση των αναδόχων Dimand – EBRD – Prodea.

Μία ακόμη σημαντική επένδυση που δρομολογεί η Dimand, σε συνεργασία με την Avax Development του ομίλου Αβαξ, αφορά την ανάπτυξη της πρώην βιομηχανίας ΒΕΛΚΑ στη βιομηχανική ζώνη του Φαλήρου. Εκεί θα δημιουργηθούν κτίρια γραφείων και κατοικίες πολυτελείας. Η έναρξη της επένδυσης των 100 εκατ. ευρώ δρομολογείται για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η έμφαση που δίνει η Dimand στην ανάπτυξη γραφείων οφείλεται στην πεποίθηση της διοίκησης ότι το σημερινό ύψος των ενοικίων είναι διατηρήσιμο. Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, στην Αττική η μέση τιμή ενοικίασης ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων, πιστοποιημένου κατά LEED, κυμαίνεται μεταξύ 280 και 360 ευρώ/τ.μ./χρόνο, όταν σε μια πόλη όπως το Μιλάνο, με λίγο υψηλότερο κατασκευαστικό κόστος, τα ενοίκια κινούνται από 500 έως 640 ευρώ/τ.μ. σε ετήσια βάση. «Θεωρούμε ότι η Αθήνα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεδομένου ότι, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η επιλογή του τόπου εργασίας θα γίνεται περισσότερο με βάση την πόλη και την ποιότητα ζωής που αυτή προσφέρει», σημειώνει ο κ. Ανδριόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή