Jumbo: Ενίσχυση τζίρου κατά 18% την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου

Jumbo: Ενίσχυση τζίρου κατά 18% την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου

Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο και υποχώρησε σε επίπεδα κάτω του 10%

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση των πωλήσεων κατά 18% έκλεισε το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου για τον όμιλο Jumbo, με τον ρυθμό ανάπτυξης πάντως να επιβραδύνεται τον Αύγουστο και να υποχωρεί σε επίπεδα κάτω του 10%. Βεβαίως, εκεί που θα φανεί περισσότερο κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις του Απόστολου Βακάκη για κάμψη της ζήτησης μετά το τέλος του καλοκαιριού, θα είναι στα αποτελέσματα για την τρέχουσα περίοδο που αποτελεί περίοδο αιχμής για τον όμιλο και φυσικά πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η εταιρεία πάντως, όπως είχε προαναγγείλει και ο επικεφαλής της κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων τον περασμένο Ιούλιο, συνεχίζει να μειώνει τιμές –καθημερινά 150 τιμές σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της–, ενώ συμμετέχει και στον θεσμό του «καλαθιού των μαθητών».

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 8% τον φετινό Αύγουστο σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2022, ενώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023 αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι βάσει των εκτιμήσεων που έδωσε η διοίκηση του ομίλου στις αρχές Ιουλίου, η χρονιά προβλέπεται ότι θα κλείσει με αύξηση πωλήσεων κατά 15%. Το εάν ο όμιλος θα επαναλάβει τις ίδιες εκτιμήσεις ή θα τις αναθεωρήσει βάσει νεότερων στοιχείων μένει να το δούμε στις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε θα προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στην Ελλάδα ειδικότερα οι πωλήσεις ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση κατά 9%, ενώ στο οκτάμηνο του 2023 κατά 20%.

Στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων κατά 7% τον Αύγουστο και κατά 16% στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου.

Αύξηση 11% παρουσίασαν τον Αύγουστο οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, ενώ σε επίπεδα οκταμήνου η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 15%. Στη Ρουμανία οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του 4% τον Αύγουστο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα που τα σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν διά ζώσης μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με φέτος. Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το πρώτο οκτάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 14% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή