Δέκατο κατάστημα για τη «Φούρνος Λεμονή»

Δέκατο κατάστημα για τη «Φούρνος Λεμονή»

Ο τζίρος της εταιρείας άγγιξε το 2023 τα 7,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2022

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εταιρεία-πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, και μάλιστα σε έναν κλάδο όπως αυτός της βιοτεχνικής αρτοποιίας, που υπέστη σημαντικές πιέσεις τις τελευταίες δεκαετίες τόσο από τις μεγάλες αλυσίδες του κλάδου των αρτοσκευασμάτων όσο και από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εξελίσσεται η «Φούρνος Λεμονή». Η εταιρεία που ξεκίνησε το 1978 με ένα φούρνο στο Παλιούρι Χαλκιδικής, τον οποίο άνοιξαν η Δέσποινα και ο Λεμονής Λεμονή, πλέον μετρά δέκα καταστήματα, επεκτείνοντας την παρουσία της και εκτός Χαλκιδικής. Το δέκατο κατάστημα της εταιρείας άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα όχι σε μια τυχαία περιοχή, αλλά στην περιοχή των Κεραμείων Αλλατίνη, εκεί όπου σχεδιάζεται η μεγάλη ανάπλαση των παλιών βιομηχανικών κτιρίων και η μετατροπή τους σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής, αλλά και χώρους γραφείων και εμπορικών καταστημάτων.

«Είναι στη φιλοσοφία της εταιρείας “Φούρνος Λεμονή” να συμβάλλει με τα καταστήματά της στην ανάπτυξη των γειτονιών και να ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες, είτε αυτές αποτελούν μικρούς οικισμούς είτε τμήματα μιας πόλης. Αποφασίσαμε για πρώτη φορά να δραστηριοποιηθούμε εκτός της Κασσάνδρας διότι θέλαμε να συμμετάσχουμε κι εμείς στην ανάπλαση της περιοχής γύρω από τα Κεραμεία Αλλατίνη, η οποία θα διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό την ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης», τονίζει ο κ. Μιχάλης Λεμονής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Το νέο κατάστημα λειτουργεί ως πολυκατάστημα – πολυχώρος, καθώς διαθέτει ξεχωριστό σημείο ως ζαχαροπλαστείο, ξεχωριστό για καφέ, ενώ μέσα στο κατάστημα λειτουργεί ως shop-in-shop η εταιρεία ιταλικών εστιατορίων Hot Pot.

Ο Μιχάλης Λεμονής, μαζί με τον αδελφό του Γιάννη, που αποτελούν τη δεύτερη γενιά, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για τη μεγάλη εξέλιξη της εταιρείας. Το 2002 άνοιξαν το δεύτερο κατάστημα, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, και δύο χρόνια μετά εγκαινιάστηκε το τρίτο κατάστημα, στο Πολύχρονο Χαλκιδικής. Εχοντας πλέον εξελιχθεί σε μια μικρή αλυσίδα, η εταιρεία δημιουργεί το 2017 τον δικό της χώρο παραγωγής αρτοσκευασμάτων, καθώς και το δικό της κτίριο γραφείων στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής. Μάλιστα, το 2020 παρουσιάζει τη δική της μάρκα καφέ. Το 2022 η «Φούρνος Λεμονή» άνοιξε το ένατο κατάστημά της στο γραφικό χωριό της Αφύτου, μετατρέποντας μια παλιά, εγκαταλελειμμένη σιταποθήκη σε σύγχρονο φούρνο. Η κίνηση αυτή θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς έδωσε πνοή σε μια ολόκληρη γειτονιά και διέσωσε τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου.

Το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται σε 170 άτομα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση ένα κατάστημα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ανοιχτά όλο τον χρόνο, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. Ο τζίρος της εταιρείας άγγιξε το 2023 τα 7,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2022. Πέρα από την ανάπτυξη καταστημάτων, ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της, ενώ ήδη 90% του στόλου των οχημάτων της είναι ηλεκτρικά. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η κοινωνική δράση της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη θέσπιση τριετούς υποτροφίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, αξίας άνω των 28.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή