Αυξάνονται οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στον κλάδο πληροφορικής

Αυξάνονται οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στον κλάδο πληροφορικής

Τη μεγέθυνσή τους τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης όσο και εξαγορών και συγχωνεύσεων επιδιώκουν οι εταιρείες τεχνολογίας, σε μια συγκυρία κατά την οποία οι επιχειρήσεις αυξάνουν τον προϋπολογισμό τους για προϊόντα ψηφιακού μετασχηματισμού

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγέθυνσή τους τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης όσο και εξαγορών και συγχωνεύσεων επιδιώκουν οι εταιρείες τεχνολογίας, σε μια συγκυρία κατά την οποία οι επιχειρήσεις αυξάνουν τον προϋπολογισμό τους για προϊόντα ψηφιακού μετασχηματισμού. Η SoftOne, που αποτελεί μέλος του ομίλου Olympia, σε συνέχεια της πρόσφατης απόκτησης της Impact, προχώρησε στην εξαγορά του 61,73% της cosmoONE που ανήκε στον όμιλο ΟΤΕ και δραστηριοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες στο πεδίο της διεξαγωγής ηλεκτρονικών προμηθειών και δημοπρασιών μέσω εξειδικευμένων πλατφορμών που έχει αναπτύξει. Μετά την απόκτηση της Impact, η SoftOne καθίσταται ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης στην ελληνική αγορά, αλλά και η μόνη ολοκληρωμένη πλατφόρμα διασύνδεσης των εταιρειών με λύσεις B2B εφοδιαστικής αλυσίδας. Με τα δεδομένα αυτά, αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικές συνέργειες λόγω της ένωσης των λύσεων που προσφέρουν η cosmoONE, η Impact και η SoftOne, με την τελευταία να διαθέτει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα διασύνδεσης ελληνικών επιχειρήσεων στο ψηφιακό νέφος.

«Επιτυγχάνουμε πρακτικά τη διασύνδεση 350.000 και πλέον εταιρειών –προμηθευτών και πελατών– σε μια κοινή πλατφόρμα, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας που σχετίζονται με την αυτοματοποίηση διαδικασιών, τη χρηματοδότηση και τις προμήθειες και ηλεκτρονικές δημοπρασίες. Ετσι, μετασχηματίζεται ουσιαστικά το σύνολο των διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας», λέει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της SoftOne Πάνος Μαρτίνης.

Μετά την εξαγορά της Impact, η SoftOne ολοκλήρωσε πρόσφατα και αυτή της cosmoONE, που ανήκε στον όμιλο ΟΤΕ.

Σχολιάζοντας την πορεία ανάπτυξης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης όπου δραστηριοποιείται η Impact, ο CEO αναφέρει ότι πρόκειται για μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά με εκτιμώμενη αξία πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. «Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, η αξία της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να πολλαπλασιαστεί, αγγίζοντας ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 40% και πλέον όταν καταστεί υποχρεωτική η ανταλλαγή ηλεκτρονικών παραστατικών και τιμολογίων και στη χώρα μας, όπως δηλαδή συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες της Ε.Ε.» σημειώνει.

Τι τροφοδοτεί, όμως, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της εν λόγω αγοράς; «Η εξοικονόμηση κόστους κατά κύριο λόγο αλλά και χρόνου, καθώς κι η εξάλειψη της πολυπλοκότητας που διασφαλίζουν οι ψηφιακές διαδικασίες, αποτελούν βασικούς λόγους για τους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν στην ανταλλαγή ηλεκτρονικών παραστατικών. Σημαντική ώθηση στην αγορά πρόσφερε η εφαρμογή των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA, καθώς η ηλεκτρονική τιμολόγηση αποτέλεσε μια σημαντική λύση εναρμόνισης με τη νέα νομοθεσία», αναφέρει ο κ. Μαρτίνης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή