Ζευγάρια διπλής σταδιοδρομίας

Ζευγάρια διπλής σταδιοδρομίας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των ζευγαριών που και οι δύο σύντροφοι εργάζονται –είτε έχουν παιδιά είτε όχι– είναι γεγονός. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα για το κατά πόσον η ύπαρξη παιδιών κάτω των 15 ετών επηρεάζει ιδιαιτέρως την απασχόληση των γυναικών, το πρώτο γενικό συμπέρασμα ήταν ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η ύπαρξη παιδιών δεν σημαίνει απαραιτήτως και λιγότερες γυναίκες στην απασχόληση. Αλλη σημαντική διαπίστωση ήταν ότι –ανεξάρτητα από την ύπαρξη παιδιών– όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο των γυναικών τόσο περισσότερο ανεβαίνει το ποσοστό των ζευγαριών διπλής απασχόλησης.

Ωστόσο, η ύπαρξη παιδιών επηρεάζει περισσότερο τη μορφή της απασχόλησης των ζευγαριών αυξάνοντας το ποσοστό των γυναικών με μερική απασχόληση. Για την παιδική φροντίδα –ζητούμενο των εργαζόμενων γονέων– πέρα από το πρώτιστο που είναι η αναζήτηση της ύψιστης δυνατής ασφάλειας και ποιότητας υπηρεσιών, είναι και η κάλυψη του οικονομικού κόστους. Φαίνεται όμως ότι χάρη στην ψηφιακή εποχή μας και η παιδική φροντίδα γίνεται περισσότερο προσιτή, αλλά και ελεγχόμενη μέσα από online επικοινωνία. Για παράδειγμα η πλατφόρμα online της Nannuka απευθύνεται στον εργαζόμενο γονέα για να επιλέξει τον ειδικό που επιθυμεί με ασφάλεια και –επίσης σημαντικό– δωρεάν.

Πρόκειται για την πρώτη online πλατφόρμα κατηγοριοποίησης, αναζήτησης και αξιολόγησης ειδικών στην Ελλάδα για την παιδική φύλαξη. Αποτελεί επίσης τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των γονέων που αναζητούν ειδικούς για το παιδί τους και των ειδικών για παιδιά οι οποίοι αναζητούν εργασία ([email protected]. 210-3610717, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-17.00). Δημιουργήθηκε και φιλοδοξεί «να δημιουργήσει ξένοιαστες οικογένειες». Η Nannuka είναι μια εύκολη, γρήγορη, αξιόπιστη online υπηρεσία που δημιουργήθηκε από γονείς για γονείς. Για τον λόγο αυτό, θέτει ως προτεραιότητα την ποιότητα, την εμπιστοσύνη και τον επαγγελματισμό των ειδικών που φιλοξενεί.

Την ομάδα της Nannuka την αποτελούν νέοι επιστήμονες διαφορετικών κλάδων, με ιδιαίτερη ευθύνη για τον έλεγχο και το αναλυτικό βιογραφικό για τον κάθε ειδικό. Διαθέτει σειρά εύχρηστων εργαλείων, μέσα από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επιλέξουν δωρεάν τον ειδικό που θα καλύψει τις δικές τους ανάγκες για παιδιά έως και 16 ετών. Ξεκίνησαν από την Αττική όπου υπήρξε σημαντική ανταπόκριση και έχουν στόχο να καλύψουν σύντομα κι άλλες πόλεις, με προτεραιότητα τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κρήτη.

«Το να είναι κανείς νέος γονιός είναι πραγματικά υπέροχο. Το να καταφέρει, όμως, την ίδια στιγμή να ισορροπήσει τις οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες με τον προσωπικό του χρόνο, μοιάζει πολλές φορές ακατόρθωτο», δηλώνουν και υπόσχονται οι νέοι γονείς, ιδρυτές της πλατφόρμας Nannuka.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή