Προτεραιότητες της Wind, κοινωνική προσφορά και επενδύσεις

Προτεραιότητες της Wind, κοινωνική προσφορά και επενδύσεις

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επενδύσεις και η κοινωνική προσφορά είναι οι προτεραιότητες οι οποίες αναδείχθηκαν κατά το 2013 στη Wind, σύμφωνα με τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το συγκεκριμένο έτος, τον οποίο δημοσίευσε πρόσφατα. Αναδεικνύουν τον φιλόδοξο προσανατολισμό της, που τον κάνει πράξη μέσα από τις στρατηγικές και τις δράσεις της και με μόνιμο στόχο της τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Ο απολογισμός καταρτίστηκε σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο G3.1 του GRI και πιστοποιήθηκε σε επίπεδο Β+, ενώ την επαλήθευση των κεφαλαίων του απολογισμού που αναφέρονται στην υγεία & ασφάλεια, όπως και στο περιβάλλον, την πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος εξωτερικός φορέας TUV Ελλάς.

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός είναι διαθέσιμος μόνο σε ηλεκτρονική μορφή (www.windsr2013.gr) στην προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει την κατανάλωση χαρτιού, αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της. Είναι η 7η κατά σειρά ετήσια έκθεση που δημοσιεύει η Wind, και στα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της, πέρα από τη δήλωση του ύψους των επενδύσεων σε τεχνολογικές υποδομές που ανήλθε σε 54,3 εκατ. ευρώ, παραθέτει την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε σε οκτώ κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα μέσω της χορηγίας στο Πρόγραμμα Αγώνων Δρόμου Πόλεων «Run Greece», για το οποίο άλλωστε απενεμήθη στη Wind το βραβείο CSR Retail Strategy 2013 στο πλαίσιο των Retail Business Awards. Τη συνολική κατανάλωση ενέργειας τη μείωσε κατά 12,78%, κυρίως μέσω των έργων για την αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών της. Μείωσε επίσης και τις εκπομπές ρύπων κατά 38% και εξοικονόμησε 115 τόνους χαρτιού.

Στον σημαντικό άξονα της ΕΚΕ της που είναι οι εργαζόμενοί της, παρείχε περισσότερες από 16.500 ώρες εκπαίδευσης, ενώ τους προσκάλεσε να καταθέσουν και τις όποιες ιδέες είχαν προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες τόσο για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών όσο και για την καθημερινότητα των ίδιων των εργαζομένων. Τελικά επελέγησαν περισσότερες από 180 νέες ιδέες. Τέλος, στον στόχο της ανάπτυξης της νέας εταιρικής κουλτούρας στην εταιρική διακυβέρνηση, αλλά και προκειμένου να ενισχυθούν οι πολιτικές για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων, εντάσσεται και η εφαρμογή του «κώδικα δεοντολογίας της Wind Ελλάς».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή