Οφελος των εργοδοτών η οργανωσιακή υγεία στις επιχειρήσεις τους

Οφελος των εργοδοτών η οργανωσιακή υγεία στις επιχειρήσεις τους

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια ασφαλιστική εταιρεία Metlife, με εμπειρία 140 ετών και παγκόσμια πρακτική για την παροχή λύσεων στους εργοδότες, δραστηριοποιείται σε περίπου 50 χώρες στις παροχές προς τους εργαζομένους και βοηθά τους εργοδότες να βελτιστοποιούν την οργανωσιακή υγεία των επιχειρήσεών τους, με επίκεντρο τον άνθρωπο και μέσα από προγράμματα πρόληψης και ευεξίας (Wellness & Prevention).

Αναγνωρίζοντας ότι ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες σήμερα στην κρίση που διερχόμαστε, είναι να διατηρήσουν ένα υγιές και αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό, συνεργάστηκε με την επίσης παγκόσμια εταιρεία Maxis Global Benefits Network και ανέθεσαν στο Κέντρο Μελέτης για τη Γήρανση & την Εργασία «Sloan» την εκπόνηση μελέτης για τον ρόλο των προγραμμάτων αυτών, όταν προσφέρονται από τους εργοδότες ως κίνητρο για την αφοσίωση, τη συμμετοχή και την ικανότητα εργασίας των εργαζομένων.

Προλογίζοντας την ελληνική έκδοση των συμπερασμάτων της μελέτης, ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Corporate Sales Manager, MetLife, υπογραμμίζει ότι «η εφαρμογή τέτοιων δράσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση τριών βασικών συμπτωμάτων του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και του κόστους που επιφέρουν». Και αναφέρει την απουσία από την εργασία (Absenteism), την αναποτελεσματική παρουσία στην εργασία (Presenteism) και το εργασιακό στρες. Το γενικό συμπέρασμα της μελέτης δείχνει ότι, ενώ οι εργαζόμενοι αποδίδουν μεγάλη αξία και σημασία στις παροχές υγείας και ευεξίας, ωστόσο μόνο το 35% εμφανίζονται ικανοποιημένοι – και με σημαντική παρουσία στο ποσοστό αυτό της «γενιάς της χιλιετίας», τους γνωστούς μας Millennials.

Ωστόσο, η ικανοποίηση των εργαζομένων έχει θετική σχέση και με τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, όπως προκύπτουν μέσα από τη συμμετοχή στην εργασία και την αφοσίωσή τους στην επιχείρηση. Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι και η επισήμανση, όπως προκύπτει από τη μελέτη, ότι και στην περίπτωση που οι διευθυντές προσωπικά δεν αντιμετωπίζουν τις παροχές υγείας ως υψηλό κίνητρο, ωστόσο η υποστήριξη των προϊσταμένων μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην αίσθηση που έχουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με τις παροχές που λαμβάνουν και στη συνέχεια και στο επίπεδο συμμετοχής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή