Στην πρώτη γραμμή για πράσινη ναυτιλία η Ενωση Εφοπλιστών
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Ενισχύουμε κάθε τεκμηριωμένη προσπάθεια που αποσκοπεί σε μια ναυτιλία ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και διεθνώς ανταγωνιστική», δηλώνει η νέα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.


Ακτοπλοΐα: Τα μέτρα για τη μείωση των ρύπων θα πλήξουν τα νησιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σημαντικότατες επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών αναμένεται να έχει η δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Fit for 55, και οι στόχοι που θέτει για τη μετάβαση της επιβατηγού ναυτιλίας σε πρότυπο χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ναυτιλία: Επενδύσεις 13 δισ. δολ. στο 10μηνο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών έχουν διαμορφωθεί ήδη οι ετήσιες επενδύσεις των ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακών επιχειρήσεων, τόσο σε νεότευκτα όσο και σε μεταχειρισμένα πλοία μέχρι στιγμής το 2021.


Ψηφιοποίηση 43 δράσεων της ναυτιλίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η συμφωνία περιλαμβάνει επτά πυλώνες –ναυτιλία, λιμάνια, θαλάσσιος τουρισμός, ακτοπλοΐα, Λιμενικό Σώμα, νησιωτική πολιτική, ναυτική εκπαίδευση–στους οποίους θα ψηφιοποιηθούν 43 ψηφιακές δράσεις, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πολιτών.Παραιτήθηκε από την EΕΕ ο Π. Λασκαρίδης
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παραιτήθηκε από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) ο εφοπλιστής κ. Πάνος Λασκαρίδης, δύο εβδομάδες μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης, στην οποία εμφανίστηκε να μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για τις σχέσεις της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.