Στα 20 δισ. ευρώ το ναυτιλιακό συνάλλαγμα το 2022
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας θα πρέπει να διατηρηθεί, υπογράμμισε η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ενωσης.


Η EDIT Automation καινοτομεί στην «πράσινη μετάβαση» της παγκόσμιας ναυτιλίας και προσελκύει πολυεθνική εταιρεία για επενδύσεις στην Ελλάδα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Έτοιμη να συνάψει μία ιδιαιτέρως σημαντική τεχνολογική συμφωνία με την πολυεθνική Trelleborg, που θα αφορά στην «πράσινη μετάβαση» της ναυτιλίας, είναι η EDIT Automation, μια ελληνική εταιρεία η οποία διαθέτει το ECO 8 SHaPoLi, ένα σύστημα μέτρησης και περιορισμού της ισχύς λειτουργίας του πλοίου στα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια, βάσει των διεθνών κανονισμών.

Γ. Πλακιωτάκης: Πάνω από 5.100 πλοία υπό ελληνική διαχείριση παγκοσμίως
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στο επίπεδο-ρεκόρ των 5.114 πλοίων υπό ελληνική διαχείριση έφτασε τη χρονιά που έκλεισε η ελληνόκτητη ποντοπόρος ναυτιλία, τόνισε σε ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας τον ρόλο του κλάδου για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και του κράτους υπέρ του ελληνικού νηολογίου.


Η Τουρκία έκλεισε τα Στενά του Βοσπόρου για τα δυτικά δεξαμενόπλοια
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κλειστά παραµένουν de facto τα Στενά του Βοσπόρου για τη συντριπτική πλειονότητα των δεξαμενοπλοίων, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση των τουρκικών αρχών να αξιώσουν έγγραφες προκαταβολικές βεβαιώσεις ασφάλισης, κατά παρέκκλιση της συνήθους πρακτικής τους.
183 ποντοπόρα αξίας 3,87 δισ. αγόρασαν φέτος οι Ελληνες εφοπλιστές
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τα 4 δισ. δολάρια προσεγγίζουν οι αγορές μεταχειρισμένων πλοίων που έχουν πραγματοποιήσει οι Ελληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, πρωταγωνιστώντας στο σύνολο των διεθνών αγοραπωλησιών της δευτερογενούς αγοράς.

Έκθεση: Ανάγκη ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες η ελληνική ακτοπλοΐα δεν ανανεώθηκε με κανένα νεότευκτο πλοίο για μία περίοδο σχεδόν 10 ετών», επισημαίνει στην αίτηση έκθεσή της για τον κλάδο η εξειδικευμένη στη ναυτιλία συμβουλευτική επιχείρηση XRTC.

Υπερκαλύφθηκε κατά 3,6 φορές το ομόλογο της CPLP
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η ανταπόκριση των επενδυτών προς το ομόλογο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, της CPLP Shipping Holdings, ναυτιλιακής εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τις προσφορές να καλύπτουν τη ζήτηση κατά 3,6 φορές.