Τζάκι Χο: Country εστιατόριο στο Χορτιάτη

Τζάκι Χο: Country εστιατόριο στο Χορτιάτη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρέας από τον τόπο μας με διαχείριση υποδειγματική, μοντέρνες ιδέες και διαλεχτά υλικά. Κι όλα αυτά με βουνίσια άποψη.

Η θέση: Ψηλά πάνω από την πόλη, στον Χορτιάτη, αυτόν τον ιδιαιτέρως προσφιλή κυριακάτικο προορισμό των Θεσσαλονικιών, με τις πολλές εξοχικές, οικογενειακές ταβέρνες.

Η ατμόσφαιρα: Ανοιχτός χώρος, με ατμόσφαιρα σαλέ, αλλά διανθισμένος με χρώμα και σύγχρονες διακοσμητικές λεπτομέρειες που του προσδίδουν αισθητικό ενδιαφέρον. Από το τσουχτερό κρύο του βουνού στη θαλπωρή του τζακιού και τις μυρωδιές του ψητού κρέατος, μια αίσθηση που δεν θα μπορούσε να είναι πιο χειμωνιάτικη.

Το φαγητό: Ριμέικ της παλιάς ταβέρνας «Τζάκι» είναι το country style κρεατάδικο που φρεσκαρίστηκε και λειτουργεί με τα νέα δεδομένα κοντά 1,5 χρόνο, ενώ δίνει ρέστα με τη σοβαρή κάβα του. Στην κουζίνα ο σεφ Αλέξανδρος Πέγιος βάζει τα δυνατά του και σερβίρει νόστιμα πιάτα, κρεατοκεντρικά. Το καρπάτσιο μπούφαλο είναι από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε, η χωριάτικη σαλάτα με κρέμα φέτας Γιαννιτσών και σκόνη ελιάς άλλο ένα, αξέχαστες κι οι έξτρα τραγανές τηγανιτές πατάτες πασπαλισμένες με λαδοτύρι Ζακύνθου, χοντρό αλάτι και ρίγανη. Στο ψήσιμο των κρεατικών παίρνει άριστα 10. Δοκιμάσαμε βουβαλίσιο φιλέτο Κερκίνης με απίθανα κρεμμώδη πουρέ μελιτζάνας και σαλάτα με φινόκιο και πράσινο μήλο, διάφραγμα black angus από τη φάρμα Μπράλου με πουρέ καρότου, ζουμερή μπαλοτίνα κοτόπουλου από φάρμα της Σίνδου. Τα επιδόρπια (βλ. φύλλο κρούστας με κρέμα, κονφί φράουλας και σορμπέ βύσσινο) προδίδουν μαγειρική αμηχανία, και θέλουν λίγη ακόμα δουλίτσα.

Ο λογαριασμός: 25-35€ το άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: 250 ετικέτες κρασιού και χωρισμένες ανά περιοχή. Σχεδόν απίστευτο, κι όμως αληθινό. Η κάβα «Wine House» τροφοδοτεί το εστιατόριο από την τεράστια λίστα της με ελληνικά και ψαγμένα κρασιά από τον διεθνή αμπελώνα. Πολλές μικρές ανακαλύψεις, short wine list κατά καιρούς με θεματικό περιεχόμενο, αρκετά κρασιά σε ποτήρι και επιλογή εμφιαλωμένων σε καράφα του μισού λίτρου.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά ανοιχτά 13:00-02:00.

Τζάκι ΧοΔράγου

Αποστόλου 2, Χορτιάτης,

Τ/2310-349.266

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή