Κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρόμης

Κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρόμης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.

Εύκολο  / Προετοιμασία: 15΄, Τηγάνισμα: περίπου 10΄

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους περίπου 3 εκ.
  • 4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 6 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης + 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με την πάπρικα και αλατοπίπερο. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα, να αφρατέψουν.

Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το καλαμποκάλευρο, μετά από το ασπράδι και τελευταία από το μείγμα βρόμης – πρέπει να καλυφθεί καλά.

Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου (σε δόσεις) για 3-4 λεπτά, να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Tι πίνουμε: Μια σταρένια μπίρα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή