ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Κοτόπουλο με κάρι, γιαούρτι και δυόσμο

Κοτόπουλο με κάρι, γιαούρτι και δυόσμο

Ανατολίτικη πινελιά με το κάρι, δροσιά με τον δυόσμο, πλούσια γεύση και ελαφριά οξύτητα με το γιαούρτι. Υπέροχο και γρήγορο.

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄

Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου, (με το δέρμα), κομμένα στη μέση (στην κλείδωση)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
  • 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + για το ταψί
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά, να καλυφθεί καλά.

Αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά, όση ώρα θέλει ο φούρνος να προθερμανθεί.

Tο απλώνουμε στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα, με το δέρμα προς τα πάνω, και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει.

Συνοδεύουμε με κουσκούς: Βράζουμε 200 ml νερό με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 ντοματάκι κονσέρβας πολτοποιημένο, αλατοπίπερο και λίγο κύμινο σε σκόνη, μέχρι να κοχλάσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 200 ml κουσκούς (το δημητριακό), λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10-15 λεπτά, να απορροφήσει το κουσκούς τα υγρά και να μαλακώσει.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr