Ανατολίτικη πινελιά με το κάρι, δροσιά με τον δυόσμο, πλούσια γεύση και ελαφριά οξύτητα με το γιαούρτι. Υπέροχο και γρήγορο.
Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄
- 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου, (με το δέρμα), κομμένα στη μέση (στην κλείδωση)
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
- 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + για το ταψί
- 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά, να καλυφθεί καλά.
Αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά, όση ώρα θέλει ο φούρνος να προθερμανθεί.
Tο απλώνουμε στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα, με το δέρμα προς τα πάνω, και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει.
Συνοδεύουμε με κουσκούς: Βράζουμε 200 ml νερό με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 ντοματάκι κονσέρβας πολτοποιημένο, αλατοπίπερο και λίγο κύμινο σε σκόνη, μέχρι να κοχλάσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 200 ml κουσκούς (το δημητριακό), λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10-15 λεπτά, να απορροφήσει το κουσκούς τα υγρά και να μαλακώσει.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr